2010 Dünya Kupasına Doğru...

-2010 DÜNYA KUPASINA DOĞRU... -KUPAYI KAZANMANIN EN YÜKSEK PRİMİ İSPANYOLLARA -İSPANYA'DA FUTBOLCULARA PARA YERİNE MADALYA VERİN ÖNERİSİ MADRİD (A.A)

 

-2010 DÜNYA KUPASINA DOĞRU . . .

-KUPAYI KAZANMANIN EN YÜKSEK PRİMİ İSPANYOLLARA

-İSPANYA ' DA FUTBOLCULARA PARA YERİNE MADALYA VERİN ÖNERİSİ

MADRİD ( A . A ) - 27 . 05 . 2010 - Şenhan Bolelli - 2010 Dünya Kupası ' nı kazanması halinde en yüksek primi İspanyol futbolcular alacak .

İspanya Futbol Federasyonu , Dünya Kupası ' nı kazanmaları halinde futbolculara vadettiği adam başı 550 Bin ' er Avro prim ile kupada mücadele edecek diğer 23 ülkenin önünde yer aldı . İspanya ' yı , 520 Bin Avro ile Arjantin , 470 Bin Avro ile İngiltere , 300 Bin Avro ile Fransa , 250 Bin Avro ile Almanya ve 160 Bin Avro ile Brezilya izliyor .

Bu arada , İspanyol futbolcular için öngörülen prim , ülkenin yaşadığı ekonomik krizden dolayı polemik konusu oldu . Kamu açığını düşürmek için kamu personellerin maaşlarında kesintinin yapılacağı İspanya ' da , zaten büyük paralar kazanan futbolculara en fazla primin verilecek olması Katalonya ' daki milliyetçi partilerden Katalonya Cumhuriyetçi Solu ( ERC ) tarafından eleştirildi . ERC , İspanya ' nın Dünya Kupası ' nı kazanması halinde bunun toplamda 14 milyon Avroya mal olacağını belirterek , meclise yaptığı öneride futbolculara para yerine madalya verilmesini istedi .

ERC ' nin talebi şimdilik , parlamentodaki diğer partiler tarafından destek görmedi .

( BOL-SSG )

27 . 05 . 2010 12 : 49 : 02