Yetenekler METEF Fuarı'nda buluştu

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nın (METEF) açılışı, bu yıl MKE Açıkhava Düğün Salonu'nda gerçekleşti. 3 gün sürec

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nın (METEF) açılışı, bu yıl MKE Açıkhava Düğün Salonu'nda gerçekleşti. 3 gün sürecek olan fuara büyük ilgi gösterilirken, defile ve halk oyunları katılımcıları adeta büyüledi.

Fuarın açılışını Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner'in eşi Berrin Güner, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ve protokol davetlileri yaptı. Kırıkkale'de geleceğe dönük çalışmaların yapıldığını belirten Kırıkkale Valisi Güner, "Kırıkkale'de işbirliği ruhunu hayata geçiriyoruz. En kısa zamanda kent meydanın da oluşturacağız. Milli Eğitim Müdürlüğünü ise Meydan ile Cami arasında sıkışmaktan kurtaracağız. Eğitim tek ÖSS ve SBS ile ölçülmemelidir." diye konuştu. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise, METEF'in Kırıkkale için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Kentin ilk eğitim kurumlarının Kırıkkale'den olduğunu belirten Başkan Korkmaz, "METEF bizim için anlamlı ve önemlidir. METEF'te daha iyi noktaya gelmek için elimizden geleni yapacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kırıkkale iyi bir noktaya geliyor. METEF'te emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker olmak üzere herkese teşekkür ederim." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ise, "10 yıldan bu yana fuarın düzenlenmesindeki amaç; mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeler ile bu eğitimin ulaştığı noktayı gösteren öğretmen ile öğrencin ürünlerini sergilemektir." diye konuştu.