Tarım İşçilerine Duş Hizmeti

Amasya İl Özel İdaresi, Şanlıurfa'dan Amasya'ya gelerek tarlalarda çalışan tarım işçilerine duş ve tuvalet imkanı sağladı.

Amasya'nın Göynücek ilçesine bağlı Konuralan köyü yakınlarında kurulan çadırlarda kalan tarım işçileri için 2'şer adet tuvalet ve banyo yaptırıldı. Tarım işçilerini ziyaret eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ile İl Genel Meclisi Başkanı Erol Özarslan, işçilerle görüştü. Şanlıurfa'dan aileleri ile birlikte Amasya'ya gelerek yaklaşık 10 ay boyunca tarlalarda çalışan tarım işçilerinin zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüklerini ve yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmak için bir süre
önce kaldıkları yerlerde incelemelerde bulunduklarını belirten Bolat, "Bu vatandaşlarımızın tuvalet ve banyoya ihtiyaçları olduğunu tespit ettik. Atölyelerimizde yaptırdığımız duşlukları vatandaşlarımızın yaşadıkları çadırların yakınına monte ederek, onların kullanımına sunduk" dedi.
6 yıldır Amasya'da kuru soğan, şeker pancarı, ayçiçeği ve nohut ekili tarlalarda çalıştıklarını belirten tarım işçisi Halil Çoban, "Her yıl yaklaşık 10 ay boyunca çalışıyoruz. Bizim nüfusumuz 110 kişiye yaklaşıyor. Burada banyo ve tuvalet sorunu yaşıyorduk. Amasyalı yetkililer sorunumuza el atıp güzel bir imkanı bize sundular" diye konuştu.
İl Genel Meclisi Başkanı Erol Özarslan da, tarım işçilerinin elektrik ihtiyaçlarının giderilmesi için girişimlerde bulunacağını dile getirdi. Özarslan, köy yollarında çalışan İl Özel İdaresi personeline meyve suyu ikram etti.
(MÇ-AYE-Y)