Kesk Üyeleri Beyazıt'ta Eylem Yaptı

TEKEL işçilerinin durumuna ve çalışma alanındaki sorunlara dikkat çekmek için iş bırakan KESK'e bağlı çalışanlar, Beyazıt Meydanı'nda eylem yaptı

TEKEL işçilerinin durumuna ve çalışma alanındaki sorunlara dikkat çekmek için iş bırakan KESK'e bağlı çalışanlar, Beyazıt Meydanı'nda eylem yaptı. Üç farklı noktada toplanarak meydana yürüyen gruplar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. KESK Başkanı Sami Evren, grevi 1 saat uygulayan diğer sendikalara tepki gösterdi.
Grev kararını tam gün uygulayan KESK'e bağlı sendikalara üye yüzlerce kişi Sirkeci Garı, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplandı. Ellerinde çeşitli pankartlar bulunan işçiler, "Güvencesiz çalışmaya hayır", "Savaşa değil eğitime bütçe" şeklindeki sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Sirkeci Garı'ndan hareketle Beyazıt'a yürüyen bir grup ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önünden geçerken yürüyüşe bir süre ara verip, "Savaşa değil
eğitime bütçe" şeklinde slogan attı. Grupların yürüyüşü sırasında tramvay yolunda asfalt dökme çalışması yapan işçiler ise, "Ekmek parası için çalışıyoruz" dedi.
Beyazıt Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından grupların alana yerleşmesi sırasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Birbirlerini iterek tartışan iki grup ise görevlilerin araya girmesi ile yatıştırıldı. Sendikalıların eylemine Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) ve Halkevleri de destek verdi.
KESK Başkanı Sami Evren meydanda toplanan kalabalığa seslenerek, "KESK, bugün 81 ilde hizmet üretmemektedir. Şuanda alandadırlar. KESK masa başında kurulmadı, sokaklarda kuruldu. Sokaklarda mücadelemize devam edeceğiz. Bugün Türkiye'nin her tarafında sözleşmeli çalışma protesto ediliyor. TEKEL işçilerine destek veriliyor, 4-C'ye karşı duruluyor. Türkiye'de bütün alanlarda bunlar dile getiriliyor. Bundan sonraki mücadelemiz Türkiye'de sözleşmeli çalışmamak olacaktır" dedi.
İş bırakma eylemini 1 saat olarak uygulayan diğer sendikalara da seslenen Evren, "Bugün yapılan iş bırakma eylemi basın açıklamasına indirgendi. Yarın bu sendikalar işçi sınıfının karşısına nasıl çıkacaklar" diye sitemde bulundu.
Evren'in açıklamalarının ardından eylem sona ererken, alanda çöp yığını oluştuğu gözlendi. Temizlik işçileri, eylemin ardından Beyazıt Meydanı'nda gelerek geriye kalan çöpleri topladı.