Eğitim-bir-sen'den Yetki Açıklaması

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, Eskişehir'in en büyük ve yetkili sendikasının kendileri olduğunu belirterek, "Dün sokakta, öğretmen odalarında birbirlerini terör yandaşı olmak ve faşistlikle suçlayanların bugün Eğitim-Bir-Sen'e karşı tek vücut olmaları, eğitimciler tarafından ibretle izlen

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, Eskişehir'in en büyük ve yetkili sendikasının kendileri olduğunu belirterek, "Dün sokakta, öğretmen odalarında birbirlerini terör yandaşı olmak ve faşistlikle suçlayanların bugün Eğitim-Bir-Sen'e karşı tek vücut olmaları, eğitimciler tarafından ibretle izlenmektedir" dedi.
Altınkaynak, yaptığı açıklamada, kamuda her yıl memur sendikalarının üye sayılarını belirlemek için Mayıs ayının 15'inde maaşlarından sendika kesintisi yapılan memur sayısına bakıldığını hatırlatarak, "Burada çıkan rakamlara göre, sendikaların üye sayıları resmileşmiş olur. Aynı zamanda müdürlükler ve bakanlıklar nezdinde memurlar adına yetkili olan sendikalar ortaya çıkar. Eskişehir'de tüm sendikaların katılımıyla gerçekleşen toplantı ve sonunda imzalanan mutabakat metinleri, 2010 yılı içinde Eğitim-Bir-Sen'in Eskişehir'in en büyük sendikası olmaya devam ettiğini göstermektedir. Eğitim-Bir-Sen, Mayıs ayında 2 bin 37 üyeyle en yakın takipçisi sendikadan 570 üye fazlasıyla yetkili sendika olma vasfını pekiştirdi" ifadelerini kullandı.
Genel toplamdaki bu sonucun yanı sıra merkez ilçelerde dahil olmak üzere bütün ilçelerde eğitim iş kolunun yetkili sendikasının Eğitim-Bir-Sen olduğunu kaydeden İsmail Altınkaynak, şunları söyledi:
"Mutabakat metinlerinin gösterdiği istatistiklerde bayan üye sayısı bakımından da sendikamızın şampiyon olduğu anlaşılmaktadır ki; bu bizi ayrıca sevindirdi. Bu büyük başarıya imza atan başta yönetim kurulum olmak üzere tüm ilçe ve işyeri temsilcilerimizi tebrik ediyorum. Sendikamıza karşı eylem ve söylem birlikteliğine gidip, her alanda kutsal ittifak oluşturan sendikalara, onların sendikacılığa sığmayan, asgari medeni seviyeyi gözetmeyen aleyhte tutum ve açıklamalarına rağmen kazanılan bu başarı, büyük bir başarıdır. Eğitimciler kendisi gibi düşünmeyenle her daim çatışan, kavga eden ve kutsal ittifaklar kuran sendikacılara pirim vermediğini gösterdi. Dün sokakta, öğretmen odalarında birbirlerini terör yandaşı olmak ve faşistlikle suçlayanların bugün Eğitim-Bir-Sen'e karşı tek vücut olmaları, eğitimciler tarafından ibretle izlenmektedir."