Dubaililerin Bursaspor Aşkı

Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Dündar, birlik üyelerinden oluşan bir heyetle Dubai'ye inceleme gezisi yaptı.

Dubaililerin Bursaspor Aşkı
Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Belediye Başkanı H.E. Hussein Nasser Lootah'ın daveti üzerine gerçekleştirilen geziye Başkan Dündar ve Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ile çok sayıda yetkili katıldı.
Kentsel yönetim, şehirleşme ve sosyal politikalar, teknik alt yapı, ulaşım, konut arsası üretme politikaları, afetlere hazırlık gibi konularda bilgi alışverişinin yapıldığı gezi kapsamında Dubai ve Abu Dabi şehirleri gezildi. Türkiye'nin Dubai Başkonsolosu Ümit Yalçın'la da bir araya gelen heyet, Başkonsolos Yalçın'ın da eşliğiyle Dubai Belediye Başkanı H.E. Hussein Nasser Lootah'ı ziyaret etti.
Dubai Belediye Başkanı Lootah, 12 bürokratıyla birlikte ağırladığı Bursa heyetini, Bursaspor'un başarısı dolasıyıla kutladı. Bursaspor'a Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dileyen Lootah, Bursaspor'un başarılı olmasını canı gönülden istediklerini belirtti. Bursa'da oynanacak Şampiyonlar Ligi maçına katılmak istediklerini belirten Lootah, böylece ikili ilişkileri daha da ileriye taşımış olacaklarını vurguladı.
Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Dündar, "Çalışma dönemimizde yerel yönetimlerimizin dünyadaki iyi uygulamaları görmelerini istiyoruz. Bulundukları kente katkı sağlayacak her türlü iş birliğini oluşturma gayreti içindeyiz. Bu anlamda dünyanın farklı noktalarındaki kentlerle iş birliğini geliştirme arzumuzu sizlerle de paylaşmak istedik" diye konuştu.
Bursa'nıon Ortadoğulu turistler için bir cazibe merkezi olduğunu belirten Lootah, en kısa sürede iade-i ziyarette bulunacaklarını belirtti. Başkan Lootah'ın ardından Projeler Koordinatörü Dawood Al Hajiri ile bir araya gelen heyet, planlı kentleşmenin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdi. Bursa Belediyeler Birliği heyetinin Emaar Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve Federal Konsey Üyesi Jamal Mohd Al Hai ve Fly Dubai CEO'su Mr. Ghaith ile gerçekleştirdikleri toplantıda ise Yenişehir Havaalanı için çalışma yapılması gündeme geldi.