Diyarbakır'da Öğrenciler Bağlar Belediye Başkanı Baran'ı Ziyaret Etti

Diyarbakır Özel Amid İlköğretim Okulu dördüncü sınıf öğrencileri ve Şehit Polis Mehmet Elçin İlköğretim Okulu öğrencileri Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ı makamında ziyaret etti.

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, çocukların soruları üzerine belediye başkanlığı, kadınların sorunu, temizlik, Engelliler Masası konuları üzerinde durdu. Baran, "Bağlar'da tarihi yapıların yok olmaması için bu yapıları restorasyondan geçirmeyi düşünüyoruz. Alipınar'daki kilisenin restorasyonuna başlamak istiyoruz. Kilise tamamen yıkılmış durumda, tarihi kiliseyi yeniden restorasyondan geçirmeyi düşünüyoruz. Biz de restorasyon için özellikle tarih ve tabiatla ilgilenen kurumlara başvuruda bulunduk.
Diyarbakır tarihini korumak ve kenti turizme açmak için bazı çalışmaların yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda Belediyelerle ortak çalıştığımız noktalarda var" dedi.
Temizlik sorununa değinen Baran, "Bilirsiniz, büyük kentlerde günde bir defa çöpler toplanır. Bağlar'da günde üç defa arkadaşlarımız çöpleri toplamasına rağmen kirliliğin önüne geçemiyor. Çevre bilincinin gelişmesi gerekir. Belediye temizlik birimlerimiz üzerlerine düşeni yapıyorlar ama düzensiz çöp bırakma anlayışı olduğundan dolayı çalışmalarımız da gölgede kalıyor. Biz sitelerde temizlik sorununa ilişkin bir çalışma başlattık. Yine yerel kanallarda temizlik kampanyası ile ilgili kısa filmler yapma
çalışmalarımız var" diye belirtti.
Baran, temizlik anlayışının okullardan başlayarak toplumda oturacağını vurguladı. Özel Amid İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Şemsettin Uçar ise Başkan Baran'ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyerek, "Bağlar Belediye Başkanımızın üstün bir çaba sarf ettiğini görüyoruz" diye konuştu.
Uçar, "Özel Amid İlköğretim Okulu olarak çok eğitimli bir kesime hitap ediyoruz. Çocuklarımızın çoğu iyi eğitim almış ailelerden geliyor. Çocuklarımızın da sizi tanımasını istedik" şeklinde konuştu.
Öte yandan Şehit Polis Mehmet Elçin İlköğretim Okulu öğrencileri de Başkan Baran'la bir röportaj yaparak kadın sorunlarına ilişkin bilgi aldı.