Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kazakistan temasları izleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan'daki temaslarını tamamlayarak yurda dönec

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kazakistan temasları izleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan'daki temaslarını tamamlayarak yurda dönecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2010-2014 Stratejik Eylem Planı'nı açıklayacak. (10.00)

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Ağrı'nın Patnos ilçesi ve Ardahan'da bazı açılışlara katılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya'da park açılışına katılacak. (18.00)

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Soysal referandum konusunda ortak açıklama yapacak. (11.00)

Türkçe Öğretim Derneği (Türkçe Der) tarafından 26 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında, bu yıl 8.'incisi düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, Dolmabahçe Sarayı'ndaki açılış töreni ardından başlayacak. Olimpiyatlara, bu yıl 120 ülkeden 750 çocuk katılıyor. (20.00)

TÜRK-İŞ, DİSK ve KAMU-SEN üyeleri bir saat, KESK üyeleri ise tam gün iş bırakacak. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İstanbul Topkapı Nakliyeciler Sitesi'nde Nakliyat-İş Sendikası'na üye işçilerin eylemine katılacak. (11.00)

Türkiye-Güney Afrika İş Forumu yapılacak. (09.30)

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapılacak. (15.00)

Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından organize edilen 'Dünya Ticaret Köprüsü 2010 Programı'nı tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenleyecek. (19.30)

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bilgisayar ortamında hac kurası gerçekleşecek. (11.00)

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek, iki günlük gezi kapsamında Erzurum'a geliyor. (10.45)

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda mesleki ve teknik eğitim veren yaygın ve örgün eğitim kurumlarınca üretilen ürün ve hizmetler sergilenecek.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından, 'Türkiye'nin Nükleer ve Yenilenebilir Enerji Politikaları ve Kullanım Potansiyeli' konulu panel düzenlenecek. (10.00)

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' isimli yarışmanın bölge finali Konya'da yapılacak. (14.00)

Trabzon'da 26 Mayıs 2003 tarihinde Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesinde meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile mürettebat için, kazanın meydana geldiği Pilav Dağı ve Maçka ilçesinde anma töreni düzenlenmesi bekleniyor.

Almanya'nın Hannover kentinden bir ticaret heyeti Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı ziyaret edecek. (11.30)

Kamu Emekçileri Sendikaları İzmir Şubeler Platformu üyeleri grev yapacak. (11.30)

Türk-İş üyeleri, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü önünde toplanarak iş bırakma eylemi yapacak. (13.00)

İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı gerçekleştirilecek. (16.30)

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu, '27 Mayıs Bir Daha Asla, Darbeciler Yargılansın' başlıklı bir basın açıklaması yapacak. (18.30)

Kıbrıs'ta kapsamlı çözüm müzakereleri kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum lider Dimitris Hristofyas'la ilk kez bir araya gelecek.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Belçika'da temaslarda bulunacak.

SPOR

Türkiye Futbol Federasyonu ve ana sponsoru Turkcell ortaklığıyla oluşturulan 'Turkcell Fair Play Ligi' 2009-2010 sezonu şampiyonu Bursaspor, 500 bin dolar para ödülünü törenle alacak. (10.00)

Özel kamp ve bir dizi hazırlık maçları için ABD'de bulunan A Milli Futbol Takımı, kampın ikinci maçında Kuzey İrlanda ile karşı karşıya gelecek. (20.30)

Şampiyonlar Ligi maçlarına yetişitirilmek istenen Bursa Atatürk Stadı'nda tadilat çalışmaları başladı.