'Bursa-diyarbakır Dostluk Projesi'

-'BURSA-DİYARBAKIR DOSTLUK PROJESİ' -ASGD İLE GGC TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN PROJENİN İKİNCİ AYAĞINDA, BASIN MENSUPLARI VE SİVİL TOPLUM KURULUŞU TEM-'

-'BURSA-DİYARBAKIR DOSTLUK PROJESİ'

-ASGD İLE GGC TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN PROJENİN

İKİNCİ AYAĞINDA, BASIN MENSUPLARI VE SİVİL TOPLUM

KURULUŞU TEMSİLCİLERİNDEN OLUŞAN 42 KİŞİLİK KAFİLE,

HAFTA SONU BURSA'DAN DİYARBAKIR'A GİDECEK

BURSA (A.A) - 26.05.2010 - Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından organize edilen 'Bursa-Diyarbakır Dostluk Projesi'nin ikinci ayağında, basın mensupları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 42 kişilik kafile, hafta sonu Bursa'dan Diyarbakır'a gidecek.

Bu sezon futboldan çok olaylarla gündeme gelen Bursaspor-Diyarbakırspor maçlarının olumsuz etkisinin ortadan kaldırılması amacıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde 28-30 Mayıs arasında Diyarbakır'da çeşitli temaslarda bulunacak kafile, kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezecek.

ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, yazılı açıklamasında, sadece iki kentte değil, ülke çapında da büyük üzüntü yaratan olayların artık geride kaldığını ve Bursa ile Diyarbakır arasında örnek bir yakınlaşma başladığını ifade etti.

Statlarda yaşanan olayların, gelip geçici taşkınlıklardan oluştuğunu, halkın tamamına asla mal edilemeyeceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

'Spor sahalarında meydana gelen ve aslında tasvip edilmeyen olaylardan kaynaklanan olumsuzlukların aşılmasında, meslek örgütlerine ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğüne inanıyoruz. Bu tür hadiselerin yaşanmasını istemeyen ve hiçbir zaman prim vermeyen sağduyulu vatandaşlarımız da bizlerden bu tür adımlar atmamızı bekliyor. Bir kültür ve tarih kenti olan Diyarbakır ile Bursa'yı yeniden birbirine yakınlaştırmaya kararlıyız. Bu proje, birlik beraberliğe her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyan tüm Türkiye'ye örnek olacaktır.'

Projenin, tüm Türkiye'ye örnek olması dileğinde bulunan Erdoğan, 'Diyarbakır'da, Anadolu insanının samimiyetine, sıcaklığına, ayrımcılıktan değil aslında bütünleştirici ve birlik beraberlikten yana olan tavrına tanık olacağımızdan eminiz. Bizler de Bursa'nın ve Bursalıların dostluk ve kardeşlikten yana mesajını bu kez Diyarbakır'da verme fırsatını bulacağız' görüşüne yer verdi.

(EMR-HLK-KAN)

26.05.2010 13:19:13