Adü'lü Gençlerin Dans Merakı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) bünyesinde kurulan ADÜ Dans Topluluğu gençlere, profesyonel hocalarla dans eğitimi veriyor.

ADÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Dans Sporu okutmanı Nevin Gürbüz danışmanlığındaki ADÜ Dans Topluluğu, profesyonel dansçı Taner Oğan tarafından çalıştırılıyor. Dansı sadece bir eğlence aktivitesi olarak görmeyen topluluk, ileride dansı bir meslek olarak seçmek isteyen gençlerin önünü de açıyor.
Aydın'da gerçekleştirilen pek çok şenlik, festival ve etkinlikte gösteri yapan Dans Topluluğu, gösterilerde Salsa, Lirik Dans, Bachata ve Merenque gibi Sosyal Latin Danslarının yanı sıra Arjantin Tango, Valtz, Cha cha, Flamenco ve Samba gibi Modern Danslardan örnekler sunuyor.
Toplam 30 aktif üyesi olan topluluk, haftanın üç günü gerçekleştirdikleri provalarla son derece disiplinli çalışıyor. Tüm öğrencilerin katılımına açık olan Topluluk, amatör ve profesyonel üyelerden oluşuyor. Toplulukta, dansı sadece hobi olarak gören ve boş zamanlarını geçirmek isteyen gençlere verilen eğitimin yanı sıra, dansı bir meslek olarak seçmek isteyen öğrencilere yönelik özel eğitimler de veriliyor. Dansı profesyonel bir spor dalı olarak gören Topluluk Danışmanı Nermin Gürbüz, gençlerin hayatları boyunca bir eğitmen olarak yapabilecekleri ve hayatlarını idame ettirebilecekleri, dans sporunu gençlere sevdirmek için yoğun çaba gösteriyor.
Gençleri gerek Türkiye'deki gerekse dünyadaki profesyonel dans sporcularının seviyesine getirmek için çaba gösterilen Toplulukta, özel koreografili gösteriler düzenleniyor. Diğer üniversitelerin toplulukları ile koordineli olarak hareket eden ADÜ Dans Topluluğunda Erasmus'la yurt dışından gelen konuk öğrencilere de dans eğitimi veriliyor.
İlk etapta daha çok BESYO öğrencilerinin üye olduğu topluluğa bugün Tıp Fakültesinden Eğitim Fakültesine, Veteriner Fakültesinden Fen Edebiyat Fakültesine kadar bir dizi öğrenci üye. Önceleri daha çok kız öğrencilerin üye olduğu Topluluk, tam olarak bir denge sağlanamasa da erkek öğrencilerin artan ilgisi ile karşı karşıya. Partnerle yapıldığı için fizik ve kondisyonun önemli olduğu dans sporunda birbiriyle uyumlu olan çiftler, gösterilerde en önde. Dans eğitimlerinde daha çok birlikte yapılan danslar tercih ediliyor.
ADÜ Dans Topluluğunun profesyonel bir dans salonu da bulunuyor. Bu salonda prova yapan gençler, gerek Topluluklardan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alev Karagözler gerekse SKS Daire Başkanlığınca destekleniyor. Her türlü kostüm ihtiyaçları zamanında giderilen Topluluk, Aydın ve çevresindeki pek çok aktivitede Üniversitenin adını gururla temsil ediyor.