Türkiye Partisi 1 Yaşında

Türkiye Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından partinin 1. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Türkiye Partisi 1 Yaşında
  Atatürk Anıtı ' na çelenk konulması ve İstiklal Marşı ' nın okunması sonrasında açıklama yapan Türkiye Partisi Kayseri İl Başkanı Davut Demirkıran , " 21 . yüzyıldayız artık . Dünyamız hızla değişiyor . Bütün ülkelerde geçen yüzyılların eskiyen yönetim anlayışları hızla geride kalıyor . İnsanlık , daha fazla demokrasi , daha fazla insan hakları ve özgürlük , insana ve emeğe daha çok saygı , daha çok refah , mutlaka adalet , her alanda adalet , en çok da sosyal adalet ve daha kaliteli bir yaşam istiyor " dedi .
" Artık her ülke daha güçlü ekonomi , eğitim kalitesi daha yüksek , donanımlı gençler yetiştirmek için seferber oluyor . Her ülke , tüketimin yanı sıra daha çok üretmek için çırpınıyor . Küreselleşen dünyada rekabet kızışıyor " diyen Demirkıran , açıklamasına şu şekilde devam etti :
" Ülkemizin de hızla değişmesi gerekiyor . Dünyadaki değişimi fark etmeyen , ülkemizdeki toplumsal değişimi yakalayamayan , kendisini değişim doğrultusunda yenileyemeyen eski siyaset anlayışlarının artık tarihin çöplüğüne atılması gerekiyor .
Türkiye artık eski Türkiye değil . Bu ülkeyi yüzyıl öncesinin , hatta elli yıl öncesinin , hatta on yıl öncesinin kafasıyla yönetemezsiniz . Yenileneceksiniz ve yenileyeceksiniz . Artık yaşadığı çağın farkında bir gençliğimiz ve halkımız var . Ne askeri darbelerle , ne sivil diktatörlük hevesleriyle , ne yandaş medya ambargosuyla , ne telefon dinletmeleriyle , ne suni gündem oluşturma ustalığıyla milletin sesini kısamaz ve 72 milyon insanımızı eski siyaset jargonlarına güvenerek ağır sorunlarla baş başa bırakamazsınız .
İşte Türkiye partisi , 25 Mayıs 2009 ' da , bu tarihi misyonu üstlenmek üzere kuruldu .
Türkiye Partisi , dünyadaki değişim ve gelişimi gören , ülkemizdeki değişim ihtiyacını ve halkın özlemlerini duyan , bu özlemleri iktidara taşımaya hazırlanan bir parti olarak siyaset sahnesine çıkmıştır .
Bizim ülke yönetimine talip olmamız , eski siyaset anlayışının kin , nefret ve kavga üzerinden siyasi rant elde etme anlayışı sona erdirmek içindir . Ülkede yeni bir değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek üzere , ' Yeni Siyaset Yeni Dönem ' temel sloganıyla , ülkemize yeni bir siyaset anlayışı getirmeyi ve bu doğrultuda yeni bir dönemi başlatmayı hedef seçtik . "