'Tolerans Gösteremeyiz'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, bu sabaha karşı meydana gelen ve çok sayıda yabancı turistin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan elim trafik kazasının üzüntüsü içinde olduklarını belirtti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, bu sabaha karşı meydana gelen ve çok sayıda yabancı turistin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan elim trafik kazasının üzüntüsü içinde olduklarını belirtti.
Budak yaptığı yazılı açıklamada, "Bu tür kazaların ilk akla getirdiği konu ihmal nedeniyle insan kaynaklı bir kusurun olup olmadığıdır. Her zaman dile getirdiğimiz bir husus turizmin ilimizde yaşayan herkesi içine alan ve ilgilendiren bileşke olduğu ve herkesin bunun sorumluluğunu hissetmesi gerektiğidir. Bir tek kişinin kusuru bütün bir ili, yüz binlerce insanı olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle Antalya gibi artık dünya turizminde önemli bir yeri olan ilimizde en yukarıdan en aşağıya kadar hiçbir görevlinin veya sorumlunun görev ihmaline tolerans gösteremeyiz. Bütün kurumlarımız personel eğitimi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş risklerinin minimuma indirilmesi gibi konularda gerekli çalışmayı yapmak, iş organizasyonunu bilimsel yöntemlerle iyileştirmek zorundadır" ifadelerine yer verdi.
Açıklamasında birçok sektörde fiyat-maliyet makasının daralması nedeniyle ortaya çıkan maliyet baskısının hizmet kalitesinden ödün vermeden bilimsel verimlilik yöntemleriyle aşılması konusunda herkesin gerekli titizliği göstermesi gerektiğini söyleyen Budak, şu cümlelere yer verdi:
"Bu tür olaylarda olayı abartarak 10 milyonu aşan sayıda turist ağırlayan Antalya turizminin kalitesini ve başarısını gölgelemek kadar, olayı küçümsemek ve geçiştirmek de bir hata olur. Bu nedenle bu elim kazanın nedeni bütün ilgililer tarafından araştırılmalı ve gerekli dersler çıkarılmalıdır. Bu duygularla kazada ölen ve yaralanan konuklarımızın acılarını paylaşıyoruz."