Sıkıştığımda Baykal'a gideceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün ilk ziyaretini selefine yaptı. Deniz Baykal'la görüşmek üzere Angora Evleri'ne gitti. Kılıçdaroğlu, Bay-kal'ın kapısını sık sık ça...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün ilk ziyaretini selefine yaptı. Deniz Baykal'la görüşmek üzere Angora Evleri'ne gitti. Kılıçdaroğlu, Bay-kal'ın kapısını sık sık çalacağı mesajını verdi. CHP'nin yeni lideri, "Sayın Baykal ile her ortamda görüşeceğiz. Sıkıştığım zaman görüşeceğim, görüşlerine ihtiyaç duyduğum zaman görüşeceğim." dedi. Baykal'ın kendisine herhangi bir kırgınlığının olmadığını savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sık sık halefi Deniz Baykal'la görüş alışverişinde bulunacağını söyledi. Baykal'ın kendisine geçmişten örnekler vererek geleceğe yönelik hedefler göstereceğine inandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Belki de olası sıkıntıları aktaracaktır. Sayın Baykal ile her ortamda görüşeceğiz. Sıkıştığım zaman görüşeceğim, görüşlerine ihtiyaç duyduğum zaman görüşeceğim." dedi. Sıcak ve samimi ilişkilerini bütün aşamalarda sürdüreceklerini ifade etti.
Kemal Kılıçdaroğlu, dün ilk olarak Genel Merkez'deki makamına gelerek çalışmalarına başladı. Görevi, Başkan Vekili Cevdet Selvi'den devralan Kılıçdaroğlu, daha sonra Deniz Baykal'la görüşmek üzere Angora Evleri'ne gitti. Parti Meclisi üyeliğine seçilen Gürsel Tekin de Kılıçdaroğlu'na eşlik etti. Yaklaşık 45 dakikalık görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan CHP'nin yeni genel başkanı, "Kendisini çok iyi gördüm. Kutladı bizi. Kurultaydan son derece memnun. Bazı önerileri oldu, dikkate alacağız. Yarın Zonguldak'a gideceğimi söyledim. 'Sık sık gelebilir miyiz?' dedim, 'Onur duyarım.' dedi. Son derece iyi ve moralli buldum, çok mutlu oldum. Son derece güzel keyifli bir görüşmeydi; çay, kahve içtik. Olcay Hanım (Baykal'ın eşi) ikramlarda bulundu." diye konuştu.
Baykal'ın daha önce kendisine kırgın olduğu yönünde bir açıklaması olduğunun hatırlatılması üzerine "Hayır hiçbir bir kırgınlık söz konusu değil." diyen Kılıçdaroğlu, bir-iki konuda Baykal'ın düşüncelerini aldığını belirtti ancak bu konuda ayrıntıya girmedi. Basın mensuplarının 'hangi konuda görüş aldığı' yönündeki sorularını ise cevapsız bıraktı.
Anadolu seferine Zonguldak'tan başlıyor
Kurultaydaki konuşmasına ilişkin bazı eleştirilerin olduğunun hatırlatılmasına "Bütün eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Bütün eleştirilerden yararlanacağım." diye karşılık veren Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik 'Recep Bey' hitabının kendi fikri olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu ayrıca bugün Zonguldak'a gideceğini, Anadolu turuna 'emeğin başkenti'nden başlayacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından CHP Genel Merkezi'ne geçti.
Yeni MYK'da Sav-Tekin dengesi gözetilecek
Hafta sonu yapılan kurultayda genel başkanını ve Parti Meclisi'ni (PM) yenileyen CHP'de şimdi de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) için çalışmalar başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, hazırlayacağı 20 kişilik MYK listesini bu hafta sonu yapılacak PM toplantısında üyelerin onayına sunacak. Önder Sav'ın genel sekreterlik, Gürsel Tekin'in de genel başkan yardımcılığı görevine getirileceği belirtiliyor. MYK'ya girecek diğer isimlerde de Sav-Tekin dengesi gözetilecek.
CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu dönemi, yönetimdeki ikili yapı ile başladı. Kurultayın ilk gününde İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile Genel Sekreter Önder Sav arasında PM listesi gerilimi yaşanmıştı. PM listesi oylamasında da Tekin'e yakın delegeler Sav'ın, Sav'a yakın delegeler de Tekin'in adını çizdi. Sav ve Tekin, PM üyeleri arasında en az oy alan iki isim oldu. Önümüzdeki günleri MYK üyelerini belirlemekle geçirecek olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sav'a yeniden genel sekreterlik görevini uygun göreceği, Tekin'i de genel başkan yardımcısı yapacağı belirtiliyor. MYK'da yer alabilecek diğer isimler şöyle sıralanıyor: Hakkı Suha Okay, Haluk Koç, Faik Öztrak, Süheyl Batum, Şahin Mengü, Mesut Değer, Nihat Matkap, İsa Gök, Tekin Bingöl, Hurşit Güneş, Gülsüm Bilgehan Toker, Mahmut Duyan, Umut Oran, Oğuz Oyan, Engin Altay, Turgut Dibek.

Zaman