Nevşehir'de Metef Açıldı

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı.

Nevşehir'de Metef Açıldı
  Nevşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Spor Salonu ' ndaki METEF fuarının açılışına Nevşehir Vali Vekili Ruhi Paker , Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa , eğitimciler ve öğrenciler katıldı .
METEF ' in açılışında konuşan Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Seyrani İpek , mesleki ve teknik eğitimin özellikle son 5 yıldır büyük bir atılım göstererek Nevşehir genelinde 65 seviyesine ulaştığını söyledi . Bu nedenle açılan METEF fuarının büyük bir önem taşıdığını belirten İpek , fuarın sektör ile öğrencileri buluşturduğunu kaydetti .
Nevşehir Vali Vekili Ruhi Paker ise , mesleki eğitimin gençleri hayata hazırlamada önemli bir rolü olduğunu vurgulayarak ülkelerin kalkınmalarının üretim ile mümkün olabileceğini söyledi . Üretimin bilimsel yöntemlerle , kurallarına uygun bir şekilde yapmak için mesleki eğitimin şart olduğunu belirten Paker , " Son yıllarda oldukça ivme kazanan mesleki ve teknik eğitimin daha da gelişmesini arzu ediyorum . Milli Eğitim Bakanlığı ' nın yıllardır sürdürdüğü çabalar belli bir sonuca ulaştı . Bunu daha iyi seviyeye ulaştırmak ve gençlerimizi üniversitelere yönlendirmemiz gerek " diye konuştu .
Konuşmaların ardından Nevşehir ' deki mesleki ve teknik eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin yaptıkları çalışmaların sergilendiği METEF ' in açılışı gerçekleştirildi .