Mourinho: 'İşime kimse karışamaz'

Jose Mourinho, Real Madrid'in başına geçtiği takdirde futbol takımıyla ilgili kararları sadece kendisinin vereceğini söyledi.

Jose Mourinho, Real Madrid'in başına geçtiği takdirde futbol takımıyla ilgili kararları sadece kendisinin vereceğini söyledi. Inter Milan'dan ayrılıp Real Madrid'in başına geçmesi beklenen Mourinho, İspanyol kulübün başkanı Florentino Perez'e ve genel direktör Jorge Valdano'ya mesaj gönderdi.

Inter'i Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapan Mourinho, Real'de göreve gelmesi halinde futbol takımıyla ilgili kararları sadece kendisinin vermesi gerektiğini ve bu konuda güvence istediğini söyledi.

Mourinho, AS gazetesinde yer alan açıklamasında, "bana bu konuda güvence verip vermeyeceklerini görmem gerek. O zaman kafam rahat bir şekilde çalışmaya başlayabilirim" dedi.

Portekizli teknik adam, "maçları kazanan, sahaya çıkıp oynayan, kimin takımda yer alıp kimin yedek kalacağına karar veren kişi başkan değildir. Bu konular profesyonellerin sorumluluk alanındadır" diye konuştu.

Mourinho, "bence kulüp yapısı içinde teknik direktörün yeri çok önemlidir. A takımla ilgili tüm konular onun önderliğinde ele alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi zaferinden sonra Real Madrid'in başına geçmesinin yüksek bir ihtimal olduğunu söyleyen Mourinho, "Real'den bazı kişilerle henüz konuşmadım, onlarla görüşmem gerek. Benden ne istediklerini ve bana nasıl bir ortam sunacaklarını onlardan duymalıyım" dedi.

La Liga'da sezonu ikinci sırada tamamlayan Real Madrid, sözleşmesinde bir yılı kalan Şilili teknik adam Manuel Pellegrini'nin durumuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

İspanyol basını, Real Madrid'in Pellegrini ile yollarını ayırdığını birkaç gün içinde açıklayacağını Mourinho ile yıllık 10 milyon euro karşılığında dört yıllık sözleşme imzalaycağını savunuyor.

CNN Türk