Manisa'da Özel Bir Hastanede Patlama

Manisa'da, iki yıl önce kurulan özel bir hastanenin bodrum katında oksijen tüpünün patlaması sonucu yangın çıktı. Büyük paniğin yaşandığı hastanede 1 görevli yanarak hastanelik oldu.

  Olay , dün gece saat 21 . 30 sıralarında meydana geldi . Sakarya Mahallesi Uzunyol Caddesi üzerinde bulunan bir hastanenin bodrum katındaki oksijen deposunda patlama meydana geldi . Patlamanın ardından hastanenin giriş katında yangın çıktı . Hastanenin Teknik Servis Müdürü Nurettin Atay çıkan yangına müdahale etmek isteyince aniden çıkan alevler arasında kaldı . Vücudunda yüzde 50 yanık meydana gelen Nurettin Atay ( 50 ) , olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Manisa Devlet Hastanesi ' ne kaldırılarak
müşahade altına alındı . Öte yandan patlamanın yarattığı dumanla birlikte hastane hemşireleri ve personeli zehirlenme tehlikesi geçirdi . Bazı hastalar hastane dışına alındı . Manisa İtfaiyesi patlamayla birlikte merkezden ve Kırtık grubundan ekipler yangın yerine iki yönden yetişti . İtfaiye Amiri Tuncay Gömeç başkanlığındaki ekipler , yangının hastanenin üst katlarına sıçramaması için yoğun köpük sıktı . Bu arada olası hasta sevkleri için 112 merkezinden de olay yerine ekip yönlendirildi . Büyük paniğe
neden olan olay çevre apartmanlarda oturanlar tarafından korkuyla izlendi .
Olayı haber alan hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karataş , Başhekim Mustafa Gürcan , yönetim kurulu üyesi Dr . Cem Turgut Güngör , Başhemşire Şükran Akış hastaneye koşarak hastaları ve personeli sakinleştirdiler .
Bu arada yetkililerden edinilen bilgiye göre , dumandan etkilenen 10 hasta olduğu , ayrıca 15 personelin de duman etkilenmesinden dolayı hastanelere kaldırıldıkları öğrenildi .