KESK Genel Başkanı Sami Evren: Kılıçdaroğlu İzmir'de toplu sözleşme yapılmadığını da görmek zorundadır

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi memurlar, toplu sözleşme hakkı verilmesi için 3 saat boyunca iş bıraktı. Büyükşehir belediye

  İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi memurlar , toplu sözleşme hakkı verilmesi için 3 saat boyunca iş bıraktı . Büyükşehir belediyesi çalışanlarına toplu sözleşme yapılması için belediye binası önünde düzenlenen eyleme Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu ( KESK ) Genel Başkanı Sami Evren de katıldı . Evren , bugün maden işçilerine destek amacıyla Zonguldak ' a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nu kutlayarak , " Ancak Sayın Kılıçdaroğlu , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ' nın Tüm Bel-Sen ' le toplu sözleşme yapmamasını da görmek zorundadır . " dedi .

KESK Genel Başkanı Sami Sevren , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ' nun Tüm Bel-Sen ile toplu sözleşme yapması için 2 yıldır mücadele sürdürdüklerini söyledi . Bu süreçte büyükşehir belediye başkanı ve mevcut yönetimin toplu pazarlık masasına oturmamakta ısrar ettiğinin altını çizen Evren , " İlçe belediyelerinin tamamında toplu sözleşme yaptık . Ancak büyükşehir masaya oturmamakta ısrar ediyor . Geçtiğimiz günlerde eylemler gerçekleştireceğimizi ifade ettik . Sayın başkanın eylemleri algılaması gerektiğini , demokratik tepkileri demokrasiye inananların anlıyabileceğini buradan ifade ettik . Ancak şu ana kadar bu demokratik tepkimize olumlu cevap gelmemiştir . Dolayısıyla bizim de eylemlerimiz devam edecek anlamına geliyor . " dedi . Haklı mücadelelerini yıllardır olduğu gibi bundan sonraki süreçte de kararlılıkla sürdüreceklerini ifade eden Evren , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun bugün Zonguldak ' a gerçekleştireceği ziyareti hatırlattı . Türkiye işçi sınıfını , emekçileri üzen 30 maden işçisini kaybettiklerini kaydeden KESK Genel Başkanı Evren , bunun nedenlerinin taşeronluk sistemi ve güvencesiz çalışma koşulları olduğunu söyledi . CHP ' nin yeni genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun maden işçileriyle dayanışma ve destek için Zonguldak ' a gittiğini de belirten Evren , " Şimdi onu kutluyoruz . Ancak sayın Kılıçdaroğlu , İzmir ' de büyükşehir belediye başkanının Tüm Bel-Sen ' le toplu sözleşme yapmamasını da görmek zorundadır . " diye konuştu .

Türkiye genelindeki 400 ' e CHP ' li belediyeden 100 ' e yakınında toplu sözleşme yapıldığını , geriye kalan 300 ' e yakın belediyede toplu sözleşme yapılmadığını kaydeden Evren , " Bu anlamda da yeni CHP yönetiminin gerçek anlamda çalışanların üretenlerin yanında olup olmadığı bu süreçte test edilecektir . Dolayısıyla biz kuru söylemlerden ziyade pratikte yapılanlara bakacağız . Biz haklı mücadelemizi sürdüreceğiz , ama haklı mücadelemizi anlayan siyasi partilere ihtiyaç vardır . Bunu anlamadıkları sürece bizim için siyasi partinin kimliği ne olursa olsun sendikal mücadelede siyasetten bağımsız , devletten sermayeden bağımsız duracağız . " şekilde konuştu .

Evren , 26 Mayıs tarihinde Türkiye ' nin dört bir tarafındaki tüm kamu çalışanlarının hizmet üretmeyerek grev yapacağını da hatırlattı . Eyleme , Evren ile birlikte Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara da katıldı .