'Karşı liste' krizini Kılıçdaroğlu çözdü

CHP kurultayının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Delegelerin Parti Meclisi'ne alınacak bazı isimlere, tepki gösterdiği iddia ediliyor ve bunun üzerine il başkanlarının karşı liste hazırladığı da... İddiaların muhatabı, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin CNN TÜRK yayınına katıldı, Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinin perde arkasını anlattı.

'Karşı liste' krizini Kılıçdaroğlu çözdü
CHP kurultayının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Delegelerin Parti Meclisi'ne alınacak bazı isimlere, tepki gösterdiği iddia ediliyor ve bunun üzerine il başkanlarının karşı liste hazırladığı da... İddiaların muhatabı, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin CNN TÜRK yayınına katıldı, Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinin perde arkasını anlattı. CHP Genel Başkanı'nı seçti... Ama partinin vitriniyle ilgili tartışmalar hala sürüyor.

İddialara göre, Önder Sav'ın hazırladığı Parti eclisi listesi, delegelerden tepki gördü ve bazı il başkanları karşı bir liste hazırlığına girişti.

Bunun üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayıp, durumu iletti.

Kemal kılıçdaroğlu da, "Demokratik bir haktır, karşı çıkamam" dedi.

Gürsel tekin o konuşmanın perde arkasını, CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi programında anlattı:

"Birçok arkadaşlarımızın talepleri vardı. Kemal Kılıçdaroğlu çözüleceğini söyledi, çözüldü de..."

Tüm bu görüşmeleri evinden takip eden Kemal Kılıçdaroğlu, sabahın erken saatlerinde Gürsel Tekin'i aradı, "Birlikte yola çıktık, birlikte hareket edelim" dedi.

Bunun üzerine Gürsel Tekin ikna oldu, listeye onay verdi. Peki sorun gerçekten çözüldü mü? Karşı çıkanlar tatmin oldu mu?

Tekşn, "Hiç kimseyi tam olarak tatmin edemezsiniz. Sonuçta bir sürü il başkanı, delege var. Sistem değişmeli, kimse kimseye kızmaz o zaman, parti için demokrasi, çarşaf liste... O zaman çok küskünlük de olmaz" dedi.



CNN Türk