Hiddink, anlaşılmaktan mutlu

Çek Cumhuriyeti'ni 2-1 yenerek A Milli Takım'daki ilk maçında galibiyetle tanışan Guus Hiddink, milli futbolculara geçer not verdi. ABD'deki hazırlık kampında oyunculara ke...



Çek Cumhuriyeti'ni 2-1 yenerek A Milli Takım'daki ilk maçında galibiyetle tanışan Guus Hiddink, milli futbolculara geçer not verdi. ABD'deki hazırlık kampında oyunculara kendini anlatma fırsatını yakaladığını belirten Hiddink, "Birbirimizi tanımaya başladık. Artık oyuncularım nasıl çalıştığımı da anlıyorlar." dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Ay-Yıldızlı takımın sürekli kontrolü elinde tutan bir ekip olması için elinden geleni yapacağını söyledi. Milli Takım'ın Amerika'da devam eden hazırlık kampının çok yararlı geçtiğini belirten Hollandalı çalıştırıcı, "Oyuncularla birlikte olmak oldukça önemliydi. Birbirimizi tanımaya başladık. Artık nasıl çalıştığımı da anlıyorlar.'' dedi.
Çek maçının ilk bir saatinde Millilerin performansını beğendiğini söyleyen Hiddink, New York'ta düzenlenen ve futbolcuların hazır bulunduğu tekne turunda sorularımızı cevapladı. Sürekli daha iyi olmak adına neler yapmaları gerektiğini düşündüğünü ifade eden tecrübeli hoca, ''Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyorsak Çek maçından daha iyi şeyleri başarmalıyız. Türkiye ve çalıştırdığım Rusya hatalarının bedelini 2010'a katılmayarak ödedi. Şimdi yeterli zamanımız var. Çok çalışmalı ve aynı hataları tekrarlamamalıyız.'' ifadelerini kullandı.
Türk Milli Takımı'nın karakteristik yapısından da örnekler veren Hiddink, şunları kaydetti: "Amatör ruhla oynayan oyunculara sahip olmak iyidir. Ayrıca Türk futbolcular topla oynamayı çok seviyor. Tabii bu bazen güzel bir şeydir. Atak yönü kuvvetli bir takımız. Ama bazı dengeleri de sağlamalıyız. Oyunun kontrolünü hep elinde tutan bir takım kurmalıyız.''
Süper Lig'in şampiyonu Bursaspor'u bir kez daha kutlayan Hiddink, Yeşil-Beyazlı takımdan da övgüyle bahsetti: "Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük takımlara karşı önemli bir başarı elde etti. Bu harika, hatta inanılmaz bir olay. Bursaspor saygıyı fazlasıyla hak ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde ne yapacaklarını da merakla bekliyoruz."

Zaman