Gül Kzakistan'da - DÜNYA

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türk iş adamlarını, Türk müteahhitlerini Kazakistan'da daha çok görmek istediklerini söyledi.

 
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev , Türk iş adamlarını , Türk müteahhitlerini Kazakistan ' da daha çok görmek istediklerini söyledi .
Nazarbayev , Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile katıldığı Kazak-Türk İş Forumu toplantısında yaptığı konuşmada , ülkesinin yeniden imarında Türk müteahhitlerinin büyük katkıları olduğunu belirtti . Nazarbayev , ' ' Kazakistan ' ın ve başkentimiz Astana ' nın bugünkü hale gelişinde Türk müteahhitlerinin , Türk iş adamlarının katkıları çok büyüktür . Biz Türk iş adamlarını ve Türk müteahhitlerini ülkemizde daha çok görmek istiyoruz ' ' dedi .


Kazakistan ' ın 2030 stratejik planında sanayileşme programına büyük önem verdiğini söyleyen Nazarbayev , ' ' Türk iş adamlarını da bu programımıza destek vermeye davet ediyorum . Gelin , bu ülkede üretim yapın . Karşılaşacağınız her türlü sorunu bizzat ben çözeceğim . Her türlü sorununuzu bana getirebilirsiniz . Her zaman sorunlarınızı çözmek için çalışacağız . Bizim sanayileşme programımız için sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz ' ' diye konuştu .

Hazar denizinde yeni rezervlerin tespit edildiğini anlatan Nazarbayev , Türkiye ile Kazakistan ' ın petrol , gaz ve enerji alanlarında da işbirliği yapacağını söyledi .

Star Gazete