Girişimcilik eğitimi aldı, kendi işyerini açtı

Denizli Sanayi Odası'nın (DSO) geçen yıl açtığı Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi'ne katılarak girişimcilik eğitimi alan Vildan Çaputçu kendi i

  Denizli Sanayi Odası ' nın ( DSO ) geçen yıl açtığı Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi ' ne katılarak girişimcilik eğitimi alan Vildan Çaputçu kendi işyerini açtı .

Denizli Gazeteciler Cemiyeti ' nde ( DGC ) düzenlediği basın toplantısıyla Anjea Desinger ' s Store adlı işyeri hakkında bilgi veren Çaputçu , aldığı eğitimin , işyeri açmasında kendisine cesaret verdiğini söyledi . Bir süre önce kapanan Denizli Basma Sanayi AŞ ' de ( DEBA ) desen tasarımı ve dokuma bölümlerinde çalıştığını ifade eden Çaputçu , burası kapandıktan sonra DSO ' nun başlattığı projeye 11 kadın ile birlikte müracaat ederek girişimcilik eğitimi aldığını açıkladı . Aldığı eğitim sonrası Denizli ' de eksikliğini gördüğü , özel ürünlerle bezenmiş bir tasarım mağazası açmaya karar verdiğini anlatan Çaputçu , " Birikimlerim ve ailemin desteğiyle işyerimi açtım . Şimdi işyerimde çeşitli ürünler yanı sıra Anjea markası adı altındaki kendi ruhumu koyduğum bayan ve erkek tasarımlarımı burada müşterilerime sunuyorum . ' ' dedi .

Çaputçu , Girişimcilik Eğitimi Programı ' na , katılan 11 kadından ikisinin daha işyeri açtığını , birinin de açma çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi .