Gazete manşetlerinde bugün 25.05.2010

Yurtta yayınlanan gazetelerin bugünkü manşetlerinde ağırlı olarak Başbakan Erdoğan'a yapılması planlanan suikast ve üç gün önce CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun haberi yer aldı.

Gazete manşetlerinde bugün 25.05.2010
AKŞAM

BOMBALI BEBEK TUZAĞI

Edirne sınırında yakalanan DHKP-C militanlarının Başbakan Erdoğan’a suikast hazırlığı içinde olduğu ortaya çıktı. Militanlar, oyuncak bebeğe bomba yerleştirip patlatmayı planlamış.

BİRGÜN

KEPÇEYLE ANTİK KAZI

Fırça darbesiyle kazılması gereken Mardin’deki Dara Antik kenti, dozerlerle kazılıyor. Birgün’ün görüntülediği ‘arkeolojik özen’ tarihe geçecek.

BUGÜN

BU CEZAYI ÖDEMEYİN

Çocukların ‘bebek koltuğunda seyahat etmesi 1 Haziran’dan itibaren zorunlu olacak. Aksi halde sürücü 62 lira ceza ödeyecek.

CUMHURİYET

DESTEĞİ ALDI YOLA ÇIKTI

Baykal ile bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu ‘iktidar koşusuna Zonguldak’tan başlıyoruz’ dedi.

DÜNYA

MANİSA OSB’YE YATIRIM YAĞMURU

Sanayi yatırımında Ege’nin ve Türkiye’nin yeni çekim merkezi haline gelen Manisa’da tam bir yatırım patlaması yaşanıyor.

GÜNEŞ

İŞÇİNİN TEPESİ ATTI

“Bizi sattınız” diyen tekel işçisi TÜRK-İŞ binasını işgal edip açlık grevi başladı. Madenci ise ‘kadere inat’ iş bırakıyor.

HABERTÜRK


BAYKAL’IN DENİZ AÇILIMI

Kurultay öncesi emeklilik kararı alan Baykal 340 bin dolara 16.5 metre uzunluğunda bir tekne satın aldı. Eski CHP lideri , Göcak’te demirli teknenin parasını elden n akit yolladı.

HÜRRİYET

ONLAR AMA MONTAJ VAR

Emniyet Kriminal Dairesi internette yayınlanan görüntülerdeki kişilerin Deniz Baykal, Nesrin Baytok ve Can Baytok olduğunu, videosunun ilk ve son bölümünde montaj yapıldığını tespit etti.

MİLLİ GAZETE

BUNLAR ÇILDIRMIŞ

ABD, Rusya, İsrail, Fransa, İngiltere ve diğer batılı devletlerin elinde 20 bin nükleer başlıklı bomba var. Ancak bu ülkelerin hedefindeki tek ülke nükleer enerji üretmeye çalışan İran.

MİLLİYET

YENİ ORTA SINIF VAROŞ İTTİFAKI

CHP yönetimine giren Prof. Sencer Ayata, partinin yeni hedefini tarif etti: Eğitimli işgücünü oluşturan ve genelde CHP’ye oy veren yeni orta sınıf ile varoş oyunu aynı sandıkta buluşturmak.

POSTA

KEMAL BEYE 5 SORU

Candaş Tolga Işık CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hakkında yapılan eleştirileri sordu

RADİKAL

GÖMLEĞİN PARASINI KENDİM KAZANDIM KENDİM ÖDEDİM

Kılıçdaroğlu: Spor kıyafetle çıkmam uygun görüldü. Görevliler ‘Şu gömlek daha iyi olur’ dedi, ben de aldım. Böyle bir marka olduğunu gazetelerden öğrendim.

REFERANS

MAKAM ARACI YERİNE TABANA KUVVET DÖNEMİ

Avrupa’nın iki dev ülkesi de kemerleri sıkıyor.

SABAH

KIZIMIZ İÇİN

Kemoterapide saçları dökülen Feride “Sizinkiler neden duruyor” diyince anne ve baba da saçlarını feda etti.

SÖZCÜ


SEVENİ KALMADI

Avrupa Birliği ile üyelik gerilimi var. İsrail’le “One Minute” krizi var. Şimdi de İran’la nükleer yakınlaşma yüzünden Amerika ile kavga var.


STAR

NÜKLEER BARIŞ İÇİN SON ŞANS

İran, Brezilya ve Türkiye arabuluculuğunda uranyum takasını kabul ettiğine dair Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’na sundu. UAEK olumlu yaklaşırsa nükleer kriz bitecek.

TAKVİM

BİR PİRE MASALI

Anne Hatice ile Baba Mefail, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören kızlarının iyileşmesi için kenetlendi.

TARAF

ERDOĞAN’A BEBEKLİ SUİKAST

MİT ve polis operasyonu ile yakalanıp tutuklanan iki militanın hedefinin Başbakan olduğu öne sürüldü.

TERCÜMAN

BAYKAL’A SIRTIMI DÖNMEM

Mazbatasını aldıktan sonra ilk iş olarak Baykal’ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, “Sıcak ve samimi ilişkimizi bütün aşamalarda sürdüreceğiz” dedi.

TÜRKİYE

PATRONLAR TEK SES

İş dünyasının önde gelen iki kuruluşu TÜSİAD ve MÜSİAD: Hızlı büyüme ve ekonomik istikrar için daha fazla demokrasi ile yeni Anayasa şart.

VAKİT

ÇAKMA GANDİ’NİN İFLASI

Malum çevrelerin ve kartel medyanın ‘Halkçı Lider’ ‘Gandi Kemal’diye lanse ettiği Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurultay’da giydiği İtalyan Etro marka olduğu fiyatının ise yaklaşık 600 TL’yi bulduğu ortaya çıktı.

VATAN

“BEN O SORUYA CEVAP VERMEM”

Baykal “Kasetteki siz değildiniz neden açıklamadınız” eleştirisini “Dedikodunun parçası olurdum. Kimsenin karışamayacağı özel dünyamın hesabını vermek zorunda kalırdım” diye yanıtladı.

YENİ ASYA

VİZE SKANDALI

Almanya’nın vize uygulamasındaki sorumsuz ve keyfi uygulamaları had safhaya ulaştı.

YENİ ŞAFAK

ERGENEKON YENİ AVUKAT ATADI

Ergenekon’un avukatlığına soyunan Baykal ‘derin komplo’ ile koltuğundan olurken, yeni yönetimin ilk icraatı ‘Silivri’ye selam’ oldu. Kurultay’da Ergenekon sanıkları anılırken ‘Batum, Faraç ve Aysever gibi’ gönüllü avukatlar vitrine taşındı.

ZAMAN


YARGITAY ÜYELERİNİN SKANDAL SES KAYDI ARAŞTIRILIYOR

Başsavcı İlhan Cihaner’i kurtarma planını gözler önüne seren internetteki ses kaydı gündemden düşmüyor.

iŞTE GAZETELERİN BUGÜNKÜ MANŞETLERİ;