Federasyon'un 'Hadise' şaşkınlığı

ABD-New Jersey'de yapılan Türkiye-Çek Cumhuriyeti hazırlık maçı öncesinde çıplak sesle İstiklal Marşı'nı okuyan Hadise, müzik adamlarından eleştiri aldı

Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçında Hadise'nin canlı olarak İstiklal Marşı'nın söylemesi, Futbol Federasyonu'nu da şaşırttı.

İstiklal Marşı yorumu müzik otoriteleri tarafından eleştirilen Hadise'ye sevgilisi Sinan Akçıl sahip çıktı.

Yorumu başarılı bulduğunu söyleyen Akçıl, 'Müzik bilen herkesle bu konuyu tartışırım' diyerek rest çekti. ABD'nin New Jersey Eyaleti'nde gerçekleşen Türkiye-Çek Cumhuriyeti hazırlık maçı öncesinde Hadise, statta İstiklal Marşı'nı söylemiş ve yorumu eleştirilmişti. İnternette, Hadise hakkındaki yorumlar çığ gibi büyürken, Türkiye'nin önde gelen müzik otoriteleri de bu yorumu beğenmemişti. Yapılan eleştiriler karşısında suskunluğunu koruyamayan Hadise'nin prodüktörü ve sevgilisi Sinan Akçıl, ünlü popçuyu savundu. Akçıl, eleştirileri 'ağır ve acımasızca' buldu. Ünlü müzisyen, 'Hadise'nin performansını çok başarılı buldum. Sezen Cumhur Önal'ın 'kepazelik' lafını gereksiz ve ağır buldum. Yeni kuşağa daha hoşgörülü yaklaşılması gerekiyor' dedi.

ONLAR HİÇBİR ŞEYİ BEĞENMİYORLAR

Sinan Akçıl, eleştiriler karşısında hiç şaşırmadığını dile getirdi ve 'Zaten yorum yapan kişilerden birçoğunun uzun zamandır müzik adına beğendikleri bir şey olmadı' dedi. Müzik otoritelerinden detone olduğu için eleştiriler alan Hadise'nin, bu konuda da bir sorun yaşamadığını vurgulayan Sinan Akçıl, 'Yorumu sırasında herhangi bir entanasyon (ton dışına çıkmak) sorunu yoktu' dedi. Akçıl, 'Arşivden müzik çalmak yerine yeni müzik üretmeye geçersek genç kuşak müzik ve müzisyenlerine çok daha hoşgörülü yaklaşabiliriz' diyerek de sert konuştu.

İnanılmaz bir deneyimdi

Hadİse hazırlık maçındaki performansının ardından New Jersey'den New York'a geçti. Uzun bir süre ABD'de kalacağı öğrenilen ünlü popçu, twitter'dan 'meleklerim' şeklinde hitap ettiği hayranlarına bir mesaj gönderdi. Güzel popçu, 'İstiklal Marşı'nı söylemek inanılmaz bir deneyimdi' dedi.

Federasyon: Bizim için de sürpriz oldu

TÜRKİYE-Çek Cumhuriyeti maçında Hadise'nin canlı olarak İstiklal Marşı'nın söylemesi, Futbol Federasyonu'nu da şaşırttı. Federasyon Başkan Vekili Lütfü Arıboğan, 'Bizim için de büyük sürpriz oldu. Futbolcular ve yönetim çok şaşırdık. Organizasyonu biz düzenlemedik. Tamamen Amerika'daki heyetin gerçekleştirdiği bir olay' dedi. (Internethaber)