Erdoğan: Manşetle gelen manşetle gider

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. İşte Başbakan'ın konuşmasından notlar... - Bugün İstanbul'un fethinin yıldönümü. Fatih'in emanetin...

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor . İşte Başbakan ' ın konuşmasından notlar . . .

- Bugün İstanbul ' un fethinin yıldönümü . Fatih ' in emanetine hakıyla sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam ediyorusz . Bu toprakları bize vatan kılan Sultan Fatih ' e ve şehitlere şükran borçluyuz . Necip Fazıl gideli 27 yıl oldu ama yaktığı meşale insanımızın yolunu aydınlatlaya devam ediyor . Onunla insanımızı sevmeyi anladık . Allah ondan razı olsun diyoruz .
- Zonguldak ' taki kazanın nedeni tespit edilmeden birileri insafsız eleştiri oklarını bize yağdırıyor . Önce suçlu aramak değil insanları kurtarmaktır . Hukukun gereği neyse o yapılmaktardır . Bundan herkes emin olmalıdır . Herkes cibilliyetinin gereğini yapıyor bundan kimsenin şüphesi olmasın .
- Ancak her zaman yapıldığı gibi acının elemin kederin siyasi propaganda haline dönüştürüldü . Ne Türkiye ' de ne de dünyada ilk kez bir grizu faciası yaşanmıyor . ABD , Çin , Rusya , Almanya ' da son zamanlarda kaza yaşandı . Şu anda dahi 20 ' ye yakın işçi bulunamadı . Biz de de bu kazalar yaşanıyor . O dönemin iktidarını suçlamak için değil işin geçmişini ortaya koymak gerek .
1990 yılında 68 kişi hayatını kaybetti
1992 yılında 262 kişi hayatını kaybetti
1994 yılında 40 kişi hayatını kaybetti
- Bu olayda Zolduldaklı kardeşim metanet içinde . Kendisini tahrik etmek isteyenlere tenezzül etmiyor . Edep adap bilmeden adeta intihar komandosu gibi küfrediyor . Bu türler var . Ama hamdolsun halkın bu oyunlara gelmiyor . Bzi sorunları milletimle birlikte çözmeye devam edeceğiz . Daha yoğun tedbirlerle kazaları minimize edeceğiz . Zonguldak ' taki kaza ile ilgili yapılması gereken sosyal güvenlik çalışmalarını süratle yürütüyoruz .
- Muhalefet partisi CHP olağan kurultayını gerçekleştirdi . Cuma günü il başkanları toplantısında ifade ettim . CHP ' de önemli olan şahısların değil zihniyetin değişmesidir . Ortaya çıktı kı zihniyet değişmedi . Malum medya dünyasındaki çevreler Ak Parti ' ye destek verenlere ' yandaş medya ' diyorlar . İki tür medya var . Birincisi yandaş medya ikincisi yoldaş medya . 24 saat mesai sarfettiler hala sarfediyorlar .
- Medya egemenliği milli egemenliğinin üstünde değildir . Medya egemenliği milletin egemenliği karşısında her zaman avucunu yalayacaktır . Ak Parti ' nin rotasını millet çizer . Biz herzaman söylüyoruz . Medya ile birlikte yürümedik , yürümüyoruz onlara rağmen iktidardayız .
- Bazı köşe yazarlarının ayaklkabılarını çıakarak masalarının üzerine çıkarak nasıl alkış tuttuklarını da gördük .
- CHP ' de olan statükoculuğun popilizme kayıyor . Bu statükoyu istediğiniz kadar cilalayın özü değişmedikten sonra değişen hiçbir şey olmaz . Tenekeyi istediğiniz kadar altın sarısına boyayın altın olmuyor . Bu CHP kolay kolay değişmez , değişse de CHP ortada kalmaz .
- Ergenkon ' un hakim olduğu kongreden bu ülkeye ne fayda gelir . Size söylüyorum .
- Unutmayın manşetle gelen manşetle gider . Sabah rüzgarıyla gelen akşam rüzgarıyla gider . Ağlayanlar var mıydı vardı? Aday olmayacanlar var mıydı?
- Yeni başbakanı tanıyalım tezgaha sürülenler , talebi karşılamadığı için manşetlerle tezgahtan geri çekilenleri hatırlasınlar . Yelkenleri manşetlerle şişirenler açık denizde alabora olur .
- Üç kelimlerinden biri halk olanlar anayasa değişikliğinde neden halka değil Anayasa Mahkemesi ' ne gitti .
- İşsizliği dillerine dolayanlar o işsizliğin nedeni olan satatükoya sırtını dayamış olanlardır .
- " Türkiye ' nin kurucu partisiyiz " diyenler kongrelerine iktidar partisini davet etmediler . Davet edilmediğimizi yere gitmeyiz . Hayırlı olsun diye aramayacağım . Çünkü benim davamın bir izzeti onuru vardır . Arkadaşlarıma hem bir davetin gelmediğini kendilerine iletin . Hem de demokrasi için hayırlı olmasını dilediğimizi iletin dedim .

Zaman