Dpü Rektörü Prof. Dr. Günör Önce:

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof

Dpü Rektörü Prof. Dr. Günör Önce:
  Dumlupınar Üniversitesi ( DPÜ ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof . Dr . Güner Önce , öğrencilerin hocalarının katkısıyla çok iyi bir eğitim aldıklarına inandığını belirtti .
Üniversitelerin toplumla ilişkilerinin son derece önemli olduğunu ifade eden Önce , " Biz üniversite olarak hep öğrenci odaklı bir üniversiteyi hedeflemişizdir . Dolayısıyla öğrencilerimizin iyi bir eğitim öğretim alırken aynı zamanda bulundukları yerlerde mutlu bir yaşam sürmelerini de çok arzu ettik . Ayrıca yerel yöneticilerin ve halkımızın gösterecekleri ilgi de son derece önemliydi . İnanıyorum ki gerek kaymakamımız gerek başkanımız gerekli ilgiyi göstermişlerdir . Bunun yanında Meslek Yüksekokulumuzun bir koruma yaşatma derneği de var onun üyeleri öğrencilerimize gereken ilgiyi göstermişlerdir . Hepsinden önemlisi de Tavşanlının hayırsever insanları ve iş adamları da öğrencilerimizi kendi çocukları gibi kabul etmişlerdir . Başkanımızın buradaki konuşmasından da anlaşılacağı üzere onun mezuniyet töreni sebebiyle duyduğu mutluluğu ve samimiyeti görüyoruz . Bundan sonrada yeni gelecek öğrencilerimizle aynı mutluluğu paylaşmaya elbette ki devam edeceklerdir . Üniversitelerin toplumla işbirliği son derece önemlidir . Tavşanlı ' da da üniversite toplum , üniversite yerel yönetimler işbirliği ve bu çerçevede imkanlarımızı geliştirme konusunda yeterli düzeyde çaba sarf edildiğini görüyoruz . Ancak bu çabanın daha da artabileceğine inanıyorum eğer bunu başarabilir daha da hızlı yol alabilirsek bu görkemli yerleşkenin bir an önce öğrencilerimizin yararlanabileceği çok daha modern yurtlar , spor alanları , kafeteryalara sahip bir yerleşke konumuna bürünmesini sağlayabiliriz^ " şeklinde konuştu .

" TAVŞANLI ' NIN SOSYAL HAYATINA ZENGİNLİK KATAN BİRER NEFERSİNİZ "
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de yaptığı konuşmada şunları söyledi : " Sizler Tavşanlı ' ya geldiğiniz günden itibaren Tavşanlı ' nın sosyal hayatına zenginlik katan birer nefersiniz . Aynı zamanda ekonomik hayatına canlılık kazandıran bireylersiniz . Bunları biz hiçbir zaman unutmayacağız . Özellikle son bir yılda Tavşanlı Belediyesi Tema tiyatrosuyla birlikte düzenlemiş olduğunuz etkinlikler bizi fazlasıyla mutlu etmiştir . Bugünden itibaren gerçek bir hayata atılıyorsunuz . Ben diliyorum ve umuyorum ki bundan sonraki hayatınız giydiğiniz formanın rengi kadar güzel ve hayattan beklentiniz de bu Mayıs ayının getirdiği yağmurun bereketi kadar güzel olsun . Tavşanlı belediyesi olarak bundan sonraki dönem içerisinde sayın rektörümüze verdiğimiz sözlerin arkasında elimizden geldiğince durmaya çalışacağız . "
Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard . Doç . Dr . Eyüp Gülbandılar da yaptığı konuşmada Tavşanlı Meslek Yüksekokulunun çok iyi imkanlara sahip olduğunu kaydederek , öğrencilerin modern eğitim yöntemleri ile ülkemiz ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yetiştirildikleri ifade etti .
Gülbandılar konuşmasını , " Almış olduğunuz eğitim ile her güçlüğün üstesinden geleceğinize inanıyorum . Sizlerden beklentilerimiz ülkesine faydalı , yenilikleri takip eden ve benimseyen , sorgulayabilen , akılcı , çağdaş ve başarılı bireyler olmanızdır . " sözleriyle tamamladı .
Öğretim elamanları adına konuşma yapan Öğr . Grv . Harika Özkan Tez mezun olan öğrencilerden dolayı gurur duyduklarını belirterek , " Sizler bir öğrencinin hayattan nasıl zevk alması gerektiğini hem de hayata nasıl bir sorumlulukla bağlanması gerektiğini çok güzel gösterdiniz . Türkiye ve Dünya sizlerle daha iyi yerde olacak " şeklinde konuştu .
Mezunlar adına konuşan bir öğrenci de duygularını Tavşanlı ' dan ve Tavşanlı Meslek Yüksekokulu ' ndan iyi bir eğitim almış olarak ve güzel duygularla ayrıldıklarını söyledi .
Konuşmaların ardından okul ve bölüm birincilerine mezuniyet belgeleri Rektör Prof . Dr . Güner Önce , Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu , Belediye Başkanı Mustafa Güler , Yüksekokul Müdürü Yard . Doç . Dr . Eyüp Gülbandılar ve Meslek Yüksekokulu bölüm başkanları tarafından verildi . Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler hep birlikte keplerini fırlatarak mezuniyet heyecanını yaşadılar . Öğrenci ailelerinin yoğun katılımının olduğu törende öğrenciler halaylar çekerek coşkulu bir biçimde mezuniyetlerini kutladılar . Tavşanlı Meslek Yüksekokulu ' ndan bu yıl yaklaşık 250 öğrencinin mezun olacağı bildirildi .