Babaya Izdırap Çektiren Cinayet Davası

Adana'da 20 yaşındaki Tuğçe Anlaş'ı 28 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen eski sevgilisi ile arkadaşının yargılanmasına devam edildi

  Adana ' da 20 yaşındaki Tuğçe Anlaş ' ı 28 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen eski sevgilisi ile arkadaşının yargılanmasına devam edildi . Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın babası Yusuf E . , " Oğlumun bize yaşattığı bu olaylardan ıstırap çekiyorum " dedi .
Seyhan Baraj Gölü kıyısında 30 Kasım 2009 ' da cesedi bulunan ve İstanbul ' da öldürülen Münevver Karabulut cinayetine benzetilerek " Adana ' nın Münevver ' i " diye anılan Tuğçe Anlaş ' ın katil zanlısı Malik E . ' nin ( 19 ) ' kasten öldürme ' , Atilla P . ' nin de ( 37 ) ' kasten öldürme suçuna iştirak ' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle Adana 5 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde yargılanmalarına devam edildi . Öldürülen Tuğçe Anlaş ' ın annesi Meryem Ülgen Anlaş ile babası Ergün Anlaş ' ın da hazır bulunduğu duruşmada sanıklardan Malik
E . , suçsuz olduğunu iddia etti . Tuğçe Anlaş ' ın olaydan 6 ay kadar önce esrar kullanmayı bırakıp hap kullanmaya başladığını ileri süren Malik E . , " Olay günü Tuğçe ' yle buluşmaya karar verdik . Bu arada Atilla ' yı da aradım ve gelmesini istedim . Tuğçe ile Özlem meselesinden dolayı aramız bozuk olduğu için bizi barıştırmak istiyordu . Buluşup olay yerine gittik . Atilla esrar kullanmıştı . Tuğçe de 5 tane uyuşturucu hap içmişti . Atilla , Tuğçe ile barışma konusunda konuşacağını söyleyince yanlarından uzaklaştım .
Kayalıkların üzerinde beklemeye başladım . Bir süre sonra Atilla yanıma gelip Tuğçe ' nin kendisine küfür ettiğini söyledi . Elinde iki bıçak vardı . Tuğçe ' nin yanına gittiğimde kanlar içinde gördüm . Ne olduğunu sorunca kendisinin yaptığını söyleyip suçu üstlenmemi istedi " dedi .
Sanık Atilla P . İse , Malik E . ' nin yalan söylediğini ve olayla ilgili kendisine tuzak kurduğunu iddia etti . Atilla P . , " Malik , kendi yaptıklarını sanki ben yapmışım gibi anlatıyor . Gittiğimiz yerde Tuğçe ile öpüşmeye başlayınca utanıp yanlarından uzaklaştım . Bir süre sonra Tuğçe bağırarak bana doğru geldi . Göğsünden ve sırtından bıçakla yaralanmıştı . Daha sonra oradan ayrıldık " diye konuştu .
Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Malik E . ' nin babası Yusuf E . , oğlunun yaptıkları nedeniyle çok zor günler yaşadığını söyledi . Oğlunun 1992 yılının Mart ayında dünyaya geldiğini ve suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğunu anlatan Yusuf E . , şöyle konuştu :
" Oğlumu Atilla ' dan uzak tutmak için çok çaba harcadım , ama başaramadım . Oğlum bu kişinin yönlendirmesiyle uyuşturucuya alıştı , hırsızlık yaptı . Hatta uyuşturucu suçundan cezaevine bile girdi . Oğlumun bize yaşattığı bu olaylardan dolayı utanç duyuyorum . Ben şuanda yaşayan bir ölüyüm . Hiç kimse suçsuz değil . Ben de suçluyum . Istırap çekiyorum . Allah canımı alsa da bu ıstıraptan kurtulsam . "
Mahkeme heyeti , diğer tanıkların dinlenmesi ve sanık Malik E . ' nin daha önce yaş tashihiyle ilgili çekilen film ve grafikler ile raporların tetkik edilmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu ' na gönderilmesine karar vererek , duruşmayı erteledi .
Bu arada duruşmaya katılan Adana Kadın Platformu üyeleri , daha sonra adliye önünde kadına yönelik şiddeti protesto için açıklama yaptı . Açıklamaya Tuğçe Anlaş ' ın annesi Meryem Ülgen Anlaş da katıldı .