Afgan âşıklarına veda

Afganistan'da açılacak yetimhane için arsa bakmaya giderken bindikleri uçağın düşmesi sonucu şehit olan İHH gönüllüleri Faruk Aktaş, Bahattin Yıldız ile 2 Afgan vatandaşı için Fatih Camii'nde 3 bin kişinin katıldığı gıyabi cenaze namazı kılındı.

Afganistan'da, 17 Mayıs'ta Kunduz bölgesindeki Salang Geçidi'nde düşen uçakta şehit olan İHH İnsani Yardım Vakfı Asya Masası Sorumlusu Faruk Aktaş, İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız ve İHH'nin Afganistan'daki 2 gönüllüsü Aynuttin Yoldaş ile Ahmet Yoldaş için Fatih Camii'nde öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.
Gıyabi cenaze namazına Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, AK Parti Milletvekilleri Hüsnü Tuna ve Şeracettin Karayağız, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, gazeteci-yazarlar Ali Bulaç, İbrahim Karagül, Vakit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu, ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut, İnsani ve Medeniyet Hareketi Genel Başkanı Mehmet Güney'in yanı sıra Yıldız ve Aktaş'ın ailesi, dava arkadaşları ile sevenleri katıldı.
İKİSİ DE AFGANİSTAN AŞIĞIYDI
Gıyabi namazından önce Aktaş ve Yıldız'ı anlatan kısa konuşmalar yapıldı. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Bahattin Yıldız'ın tam bir Afganistan aşığı olduğunu söyledi. Yıldız'ın Afganistan'ı anlatan kitaplarında aslında kendi hayatını aktardığını kaydeden Yıldırım, Yıldız ve Aktaş'ın 'Afgan dağlarında açan kar çiçekleri' olduğunu dile getirdi. Faruk Aktaş'ın en büyük meziyetinin ise hiç kimseyi üzmemesi olduğuna işaret eden Yıldırım, 'Onun şehadeti bile insanları etkilemeye yetti. Onu ilk konvoydan tanıyan bir İngiliz kardeşimiz, vakfımız önünde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu' diye konuştu. Bahattin Yıldız'ın oğlu Mustafa Zahid Yıldız ise, babasının hayatı boyunca kendilerine şahadeti ve şehitliği anlattığını söyledi.
Öte yandan Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş için İzmir, Pakistan, Arakan ve Tanzanya'da da gıyabi cenaze namazları kılındı.

Tek davaları vardı: İnsanlık
Bahattin Yıldız'ı en iyi tanıyanlardan olan İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı Mehmet Güney, 'Onların bu davalarını arkadaşları mutlaka devam ettirecektir. Onlar bir Yıldız gibi kaydı, binlercesi doğsun diye. Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş hayatlarını bu yola adadılar. Afgan dağlarında yetimlere hizmet için şehadeti tatdılar. Bu yolculuk bir hizmet yolculuğuydu. Onlar hep aramızdaymış gibi hareket etmeliyiz. Ancak o şekilde sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz' dedi. Faruk Aktaş'ın abisi Cahid Aktaş ise gıyabi cenaze namazına katılan herkese teşekkür etti.


Yeni Şafak