Vali Öztürk Tekman'da...

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk bugün Tekman İlçesine giderek hem ilçe kaymakamlığını ziyaret etti, hem de Toptepe Köyü'nde, geçtiğimiz günlerde kaybolan ve tüm aramalara rağmen hala bulunamayan iki çocuk için yerinde incelemelerde bulundu

Vali Öztürk Tekman'da...
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk bugün Tekman İlçesine giderek hem ilçe kaymakamlığını ziyaret etti, hem de Toptepe Köyü'nde, geçtiğimiz günlerde kaybolan ve tüm aramalara rağmen hala bulunamayan iki çocuk için yerinde incelemelerde bulundu.
İlk olarak Tekman Kaymakamlığına giderek Kaymakam Cahit Karatepe'yi makamında ziyaret eden Vali Öztürk, burada ilçenin sorunları hakkında bilgiler aldı. Eğitim ve tapu kadastro konusunda ilçede yapılan çalışmaları dinleyen Vali Öztürk, Kız Öğrenci Yurdunun bir an önce bitirilmesi konusunda titizlik gösterilmesini, mümkün ise önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmesini istedi. Ortaöğretim öğrencileri arasında yarışmalar düzenlenmesini de isteyen Vali Öztürk, ödül konulmasını ve öğrencilerin başarı için teşvik edilmesini istedi.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından, Ayşe Mercan Sümbül (6) ve Fazilet Yaşar (7) isimli iki kız çocuğunun köyü olan Toptepe'ye giden Vali Öztürk burada kalabalık köylü grubu tarafından karşılandı. Kayıp çocukların babaları, Akif Yaşar ve Nesim Sümbül ile görüşen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Öztürk, devletin kayıp olan bu iki çocuğu bir şekilde mutlaka bulacağını belirterek, sağ olarak bulunmalarını temenni etti.
Köy meydanında toplanan köylülerle de sohbet eden ve sıkıntılarını dinleyen Vali Öztürk, özellikle çocuklarını okutmalarını, ailelerin çocukları için en azından bir lise bitirmelerini sağlamalarını istedi. Yakında Tekman'da kız ve erkek öğrenci yurtlarının açılacağını hatırlatan Vali Öztürk, vatandaşlardan bu fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.
Ülkemizin her geçen gün geliştiğini, büyüdüğünü belirten Vali Öztürk: "Gün gelecek, devletimiz size daha iyi imkanlar sunacak, daha iyi evlerde oturmanızı, daha güzel sokaklarda yürümenizi sağlayacak. Artık köylerimizdeki evlerde 24 saat su akmaktadır. Kanalizasyonlarınızı da en kısa sürede yapacağız. Buralar vatanımızın bir köşesi, bizim memleketimiz. En iyi şekilde hizmet etmek bizim görevimizdir" dedi.
Daha sonra Toptepe Köyünden ayrılan Vali Öztürk, Kırıkhan Köyündeki Gökoğlu Jandarma Karakoluna da uğrayarak Tekman'dan ayrıldı.
VALİ ÖZTÜRK'E KAR SÜRPRİZİ
Bu arada, Erzurum'a dönmek için Palandöken Yolunu takip eden Vali Öztürk ve beraberindekileri, Palandöken zirvesinde, Mayıs ayının son günleri olmasına rağmen, kar ve tipi sürprizi karşıladı. Yoğun kar yağışı altında yol alan Vali Öztürk zor ve yorucu bir yolculuğun ardından Erzurum'a ulaştı.