Leylek Şenliği Sona Erdi

Nilüfer Belediyesi'nin öncülüğünde pek çok kurumun iş birliğiyle bu yıl altıncısı düzenlenen Leylek Şenliği, Suzan Kardeş'in konseriyle sona erdi.

Leylek Şenliği Sona Erdi
Dünyada kurumayan 38 göl arasında yer alan Uluabat Gölü'nün tanıtımı ve korunması hedefiyle düzenlenen şenlik "Elektrik Hatları ve Kuşlar Atölyesi" ve "Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin Uluabat Gölüne Etkileri" çalıştayı ile başladı. Çalıştaya katılan yerli ve yabancı konuklar daha sonra düzenlenen Uluabat turu ile bölgenin eşsiz güzelliğini tanıma fırsatı buldu. Şenliğin coşkusu akşam saatlerinde düzenlenen fener alayı ile ikiye katlandı. Davul zurna eşliğinle başlayan fener alayı bu yıl göl kıyısında gerçekleşirken, yürüyüşe binlerce vatandaş ellerinde meşalelerle katıldı. Ardından köy meydanında Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun sunduğu folklor gösterisi ve belgesel film gösterimi yapıldı.
Kimi vatandaşlar geceyi kurdukları çadırlarda geçirirken, sabah güneşin doğuşu ile birlikte katılımcılar göl kenarına akın etti. Leylekleri fotoğraflamak isteyen hayvanseverler en güzel kareyi yakalayabilmek için uğraşırken, Bursa Valisi Şehabettin Harput, şenliğe destek veren kurum temsilcilerine teşekkür plaketi verdi.
Nilüfer Belediyesi adına Başkan Vekili Adil Kayaoğlu'na plaket veren ve Eskikaraağaç'ın 'leylek köyü' olarak hak ettiği değeri bulması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Vali Harput, "Uluabat Gölü'ne kıyısı bulunan 19 köyü kapsayan bir proje hazırladık. Bölgenin kalkınması ve turizm değeri açısından hak ettiği yeri alması için eksikleri gideriyoruz. Köyümüz gelecek yıl uluslararası platformda boy gösterecek. 2011 yılında Valilik olarak programımızı hazırladık. Yol düzelecek. İçme suyu kesintisiz akacak. Köy konağı ve iskele hemen yapılmalı. Bunların yapımı için 200 bin TL'yi kaymakamlığa gönderdik. Bundan sonra bu çalışmaların tamamlanmasını takip edeceğiz. Siz de üzerinize düşeni yapacaksınız. Hep birlikte bölgeyi hak ettiği yere kavuşturacağız" şeklinde konuştu.
Vali Harput daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte köyde incelemelerde bulundu. Kuş gözlem kulesine de çıkarak bölgeyi inceleyen Vali Harput, Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kartal'dan bilgi aldı.
Büyük ilgi gören şenlik, ünlü sanatçı Suzan Kardeş'in konseriyle oldukça coşkulu bir biçimde noktalandı. Balkan ve Rumeli şarkılarını seslendiren Kardeş kendisini dinleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı.