Kula'da Okul Öncesi Çocuk Şenliği

Manisa'nın Kula ilçesinde Kula Anaokulu organizatörlüğünde tüm okul öncesi anasınıfı öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katılımıyla bir hafta sürecek olan Okul Öncesi Çocuk Şenliği başladı.

Kula'da Okul Öncesi Çocuk Şenliği
Kula 100 Yıl Aile Parkı'nda başlayan programda ilk olarak resim ve el işi sergisi açılışı yapıldı. Açılışa Kaymakam Muzaffer Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı, daire amirleri, anaokulu idarecileri ve öğrenci velileri katıldı. Şenlikte bir konuşma yapan Anaokulu Müdiresi Rabia Uyar, okul öncesi eğitimde ilçede yaklaşık 400 çocuğun eğitim aldığını belirterek, "Okul öncesi eğitimi desteklemek, geliştirmek ve çocuklarımıza her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek öncelikli görevlerimizdendir" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı da, "Okul öncesi eğitim, çocuklarımızın ilkokula başlamadan önce okula adapte olmalarına, arkadaşları ile birlikteliği sağlamada büyük önem taşıyan bir ana okuludur." dedi.
Anaokulu öğrencilerinin yaptığı resimleri inceleyen Kaymakam Muzaffer Şahiner, çocukları çok başarılı bulduğunu ifade etti. Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı ile birlikte öğrencilere birer kitap armağan etti. Bu arada, Dünya Süt Günü nedeniyle Kula Süt Birliği tarafından öğrencilere süt dağıtıldı.