Gazete manşetlerinde bugün 24.05.2010

Yurtta yayınlanan gazete manşetlerinde ağırlı olarak CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Kemal Kılıçadaroğlu'nun Parti Meclisi'nden Baykal'a yakın isimleri saf dışı etmesi yer aldı. İşte Bugünkü gazete manşetleri;

Gazete manşetlerinde bugün 24.05.2010
AKŞAM

BAYKAL’I ‘SAV’DI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa seçildiği CHP kurultayının ikinci gününde liste depremi. Parti yönetimi yenilendi, Baykal’ın CHP’deki izleri tamamen silindi. Parti Meclisi’ne Genel Sekreter Önder Sav damga vurdu.

BİRGÜN

MONŞERLERE GÜLE GÜLE

Baykal döneminde MYK’de olan 18 üyeden 15’i liste dışı kaldı. Baykal muhaliflerinden üç tanesi listede kendisine yer buldu.

BUGÜN

BAYKALCILAR’A TASFİYE

CHP’nin yeni yönetimine de ‘gölge lider’ Önder Sav damgasını vurdu. Baykal’a yakın bütün isimler yönetimden çıkarıldı. Parti vitrinine Baykal karşıtı isimler yerleştirildi.

CUMHURİYET

AÇIK VE NET MESAJLAR

Kılıçdaroğlu ‘kurultay konuşmasında laiklik ve Kürt sorununa değinmedi’ eleştirilerine yanıt verdi.

DÜNYA

İSTİHDAM POLEMİĞİ ‘SEFERBERLİK’LE BİTTİ

İşsizlik sorununu çözümüne yönelik olarak Başbakan Erdoğan’ın “her firma bir kişiyi istihdam etsin” önerisinin ardından başlayan İş dünyası-Erdoğan tartışması TOBB’nin 65. Genel Kurulu’ndan çıkan ‘istihdam seferberliği kararıyla tatlıya bağlandı.

GÜNEŞ

SOL ŞERİT AÇILDI

CHP’nin yeni yönetiminde “Solun önünü tıkamak bütünleşmeye engel olmak”la suçlanan isimler gitti. Yerlerine yenilikçi ve birleştirici isimler geldi.


HABERTÜRK

POLİTBÜRO EMEKLİYE

CHP Kurultayı Baykal’ın eleştirilen A Takımı’nı toptan tasfiye etti. Baykal’a “dön” çağrısı yapan MYK’nın 18 üyesinden 14’ü, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni Parti Meclisi’ne giremedi.

HÜRRİYET


52 YENİ İSİM

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesinin ardından dün de CHP’yi seçime götürecek yeni Parti Meclisi oluştu.

MİLLİ GAZETE

MODERN KÖLELİK

Gelişmiş ülkelerin yıllar önce hallettiği maden ocağı sorunu Türkiye’de modern kölelik düzeni ile can almaya devam ediyor.

MİLLİYET


BAYKAL EKİBİNE TASFİYE

Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi listesinde Baykal’a yakın isimlerden hiçbiri yer almadı. Yeni yönetime daha önce Baykal’a karşı aday olan üç isim de girdi.

POSTA

BALAYI FACİASI

Fatih ile Sinem önceki gece İnegöl’de düğün yaparak evlendi. Dün öğlen otomobille Edremit’e balayına gitmek için yola koyuldular. Fatih, bir an önce balayına başlamak için aşırı hız yapınca kontrolden çıkan otomobil takla attı. Sinem öldü Fatih ise ağır yaralı.

RADİKAL


KILIÇDAROĞLU DAMGASI

CHP’nin karar organı Parti Meclisi’nin üçte ikisi değişti.

REFERANS


TOBB’DAN İŞ GARANTİLİ MESLEK EĞİTİM HAMLESİ

Odalar kanalıyla illerin günün şartlarına uygun işgücü ihtiyacı belirlenecek. Eğitim programları hazırlanacak, gerek duyulursa okullarda ihtiyaca uygun yeni bölümler açılacak. İş dünyası istihdam talebini öncelikle bu okullardan mezun olan öğrencilerden karşılayacak.

SABAH

BAYKALCILAR’A KILIÇ DARBESİ

CHP’nin vitrini Parti Meclisi’nde Baykal ekibi saf dışı kaldı. Daha önce Baykal’a karşı adayların hepsi girdi.

SÖZCÜ

NE ANAYASASI ÖNCE KARNIMIZI DOYURUN

“İşsiziz, yoksuluz, geçinemiyoruz” diyen halk haykırıyor;

STAR

PARTİZAN MEDYA KURULTAYI

CHP Kurultayı benzeri görülmemiş bir medya desteğine sahne oldu. Gazetelerle televizyonlar coşkulu manşetler ve son dakika haberlerle Kılıçdaroğlu’na destek yarışına girerken 5 gazeteci de parti yönetimine girdi.

TAKVİM

VİTRİN TUZ BUZ

CHP’de 16 yıllık Baykal dönemi 16 günde silindi. 80 kişilik Parti Meclisi’nin 58’i yenilendi. Baykal’ın 18 kişilik yönetim ekibinden 14’ünün üstü çizildi.

TARAF

BAŞBUĞ’UN YILDIZI CHP YÖNETİMİNDE

Genelkurmay’a “Demokrasinin deniz feneri” diyen ve Orgeneral başbuğ’a yakınlığıyla tanınan Nuran Yıldız Parti Meclisi’ne girdi.

TERCÜMAN

HALKA AİLECE İNDİLER

“Halkçı Kemal” sloganıyla seçilen Kılıçdaroğlu’nun eşi ve oğlu Kerem de halka “Sizler gibiyiz” mesajı veriyor.

TÜRKİYE

BAYKALCILAR’A TASFİYE

Kılıçdaroğlu; Baykal’ın rakibini yönetime aldı. Eski lidere yakın isimleri ise devre dışı bıraktı.

VAKİT

O BİR FİGÜRAN

CHP’de ‘Baykal’cı ekip tasfiye edilirken, Önder Sav’ın partideki ağırlığı arttı. CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Kılıçdaroğlu’nun, “Sav’ın güdümünde bir figüran olacağı” ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu için; “Medya dizaynı!.. Siyaset taşeronu! Saman alevi” yorumları da yapılıyor.

VATAN

SADECE 4’Ü KALDI

CHP’nin üst karar organı MYK’da yer alan Baykal’a yakın 16 isim yeni yönetimin dışında kaldı. 80 üyeli Parti Meclisi’ne 60 yeni yüz girdi.


YENİ ASYA


DEVLET ÇOCUKLARA “HAYDİ DAĞA” DİYOR

‘Çocuklar için Adalet Çağrıları’ndan Mehmet Atak: İçlerinde okul birincilerinin de bulunduğu 4000 2i aşkın çocuk hapiste ve yargılanıyor.

YENİ ŞAFAK

CHP’NİN İPİ SAV’IN ELİNDE

CHP’de Kılıçdaroğlu Başkan seçilirken ‘yetki ve söz’ Sav’ın oldu. Tüzük değişikliğini rafa kaldırıp koltuğunu sağlama alan CHP Genel Sekreteri, Parti Meclisi için Gürsel Tekin’le girdiği liste savaşını da kazanarak, CHP’nin ‘asıl lideri’ haline geldi.

ZAMAN

İŞSİZLİKLE MÜCADELE İÇİN YENİ İSTİHDAM PAKETİ GELİYOR


İki puan olan işverenlerin işsizlik sigortası payı bir puana indirilecek.
İstihdam açığı bulunan kamu kuruluşlarına yeni memurlar alınacak.
Yeni iş kuran gençlerin sosyal sigorta primlerinde indirim yapılacak.
Firmalarda ekipman için mali destek sağlanacak, yatırım kredisi verilecek.
Esnek çalışmanın önü açılacak. Primini düzgün ödeyenler teşvik edilecek.

İŞTE GAZETELERİN BİRİNCİ SAYFALARI;