Cihan Haber Ajansı Gündemi

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. (11.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Savunma Bakan Yar

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. (11.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid Bin Sultan'ı, konutta kabul edecek. (18.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AB İlişkileri İrtibat Noktası Vali Yardımcıları ile Crown Plaza Hotel'de bir araya gelecekler. (10.00)

DSP Genel Başkanı Masum Türker, İsveç Sosyal Demokrat Partisi temsilcilerini makamında kabul edecek. (17.00)

TOKİ, Ali Sami Yen Stadyumu arsasının satılması için ihale düzenleyecek. (15.30)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Ankara'da, Türkiye İnşaat Sanayiciler İşveren Sendikası'nın toplantısına katılacak. (20.00)

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından hazırlanan '2010 Yılı Türkiye Ekonomisi Raporu' İstanbul'da basın toplantısıyla açıklanacak. (09.30)

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde '1. Uluslararası Katılımlı Kamu-Üniversite-Sanayi - İşbirliği Sempozyumu ve Mermercilik Şurası' düzenlenecek. (09.30)

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde Çocuk Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan "Kayıp Çocuklar Projesi" kayıp çocuklarla ilgili yapılacak faaliyetler ve projenin tanıtımı amacıyla basın toplantısı düzenlenecek.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Milli Eğitim Bakanlığı adına İzmir'de yürüttüğü "Geleceğe Enerjin Kalsın" projesinin 2009-2010 Ödül Töreni gerçekleştirilecek. (14.00)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'itfaiye yarışları'nı bu yıl Cebeci Spor Kompleksi'nde yapacak. (10.00)

Türkçe Öğretimi Derneği (TürkçeDer) tarafından bu yıl 8.'incisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında '100 karelik 100 gülen yüz' konulu fotoğraf sergisi Atatürk Havalimanı'nda açılacak. (11.00)

İzlanda'yı sarsan ekonomik kriz sonrası kurulan yeni hükümette Ekonomi Bakanı olarak görev alan Steingrimur J. Sigfusson Cihan'a, kriz sonrası ülkedeki son durumu değerlendirdi.

İngiltere'deki Wisdom Türk Okulu'nda ilkokul öğrencileri için Matematik Olimpiyatı düzenlendi. Olimpiyata, ülke genelinden 28 devlet okulundan 60 ilkokul öğrencisi katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kazakistan temasları sürüyor. Gül, Türkistan kentindeki Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Kazak-Türk Üniversitesi'nin tıp fakültesi binasını hizmete açacak. Abdullah Gül, üniversitenin kütüphane binasının temel atma törenine katılacak.

Çin-ABD Stratejik ve Ekonomik Diyalogu toplantılarının ikinci turu Pekin'de başladı. İki gün sürecek toplantıya Devlet Başkanı Hu Jintao'nun özel temsilcisi Başbakan Yardımcısı Wang Qishan ve Devlet Müşaviri Dai Bingguo ile ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Maliye Bakanı Timothy Geithner ortaklaşa başkanlık ediyor.

AVRASYA FEED

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Kopaçyov Köyü'nde Ukraynalıların Moğol istilasından kurtuluşu canlandırıldı.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bu yıl 7.'si düzenlenen 'Taşkent Türk Film Haftası' bugün başlıyor.

SPOR

Ankaragücü'nde teknik direktörlük görevine Ümit Özat getirilecek. (13.00)