'Uluslararası Eyüp Sultan Günleri' sona erdi

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Uluslararası Eyüp Sultan Günleri' sona erdi. Etkinlikler kapsamında gerçekleşti

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Uluslararası Eyüp Sultan Günleri' sona erdi. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen yarışma ve turnuvalarda dereceye girenler ödüllendirildi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde düzenlenen organizasyon sırasında İlber Ortaylı yönetiminde 'Şehir ve Kutsallık' konulu sempozyum gerçekleştirildi. 40'a yakın bilim adamının katıldığı sempozyumda Eyüp'teki tarihi kişilikler, mezar, tekke ve camiler anlatıldı.

Sempozyum sonrasında İlköğretim ve Lise düzeyinde öğrencilerin katıldığı hikaye, şiir ve karikatür alanlarında eserlerin yarıştığı yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Hikaye dalında birinciliği Ceren Yılmaz alırken şiir dalında Ferhat Akçay ve karikatür alanında Halit Derviş ödüle layık görüldü. Yarışmada birinci gelen öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikincilere kamera ve üçüncü sıradaki öğrencilere ise fotoğraf makinesi hediye edildi.

Ödül töreninin ardından organizasyona katılan davetliler yıl sonu konserleriyle keyifli anlar yaşadı.