Süper Lig'e son bilet bugün - SPOR

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu'nun son maçında bugün karşılaşacak Altay ile Konyaspor, Turkcell Süper Lig'e yükselen 3. ve son ekip olabilmek için mücadele edecek.

 

Bank Asya 1 . Lig Yükselme Grubu ' nun son maçında bugün karşılaşacak Altay ile Konyaspor , Turkcell Süper Lig ' e yükselen 3 . ve son ekip olabilmek için mücadele edecek .
Bu sezon değişen statü nedeniyle tek devreli lig usulüyle oynanan Yükselme Grubu ' nda ilk iki maç sonunda 6 puan toplayan Konyaspor ile 4 puana ulaşan Altay , bugün İstanbul ' da Süper Lig ' e yükselen son takım olabilmek için karşılaşacak .


2002-2003 ' ten beri uzak kaldığı lige dönmek için 2005-2006 ' dan beri 4 . kez play-off ' ta mücadele eden Altay ' ın , Süper Lig ' e yükselebilmesi için müsabakadan galibiyetle ayrılması gerekiyor .

Siyah beyazlı ekip , Süper Lig ' de son olarak İstanbul ' da , İstanbulspor ' a karşı mücadele etmişti .

Geçen yıl küme düşen Konyaspor ise müsabakadan en az 1 puan aldığı takdirde , gelecek sezon Turkcell Süper Lig ' de oynama hakkını kazanacak .

Atatürk Olimpiyat Stadı ' nda saat 19 . 00 ' da başlayacak müsabakayı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek .

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ' nde yarı final rövanş maçının yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası final maçını da yöneten Çakır , bugüne kadar Altay ' ın 11 , Konyaspor ' un ise 15 maçında düdük çaldı .

-TARAFTARLAR FARKLI YERLERDEN GİRİŞ YAPACAK-

İzmir ve Konya ' dan çeşitli organizasyonlarla bir çok taraftarın da geleceği müsabakada , seyirciler stada farklı yerlerden giriş yapacak .

Batı Tribünü ' nde yer alacak Altaylı taraftarlar , Halkalı köprüsü Basın Ekspres yolunu , Doğu Tribünü ' nde yer alacak Konyasporlu seyirciler ise TEM Mahmutbey gişeleri öncesi yan yol girişini kullanarak Atatürk Olimpiyat Stadı ' na ulaşacaklar .

-16 . RANDEVU-

Ligde bugüne kadar 15 kez karşılaşan iki ekipten Altay ' ın 7 , Konyaspor ' un ise 6 galibiyeti bulunurken , 2 müsabaka da berabere tamamlandı .

Bu karşılaşmalarda Altay 27 , Konyaspor ise 29 gol kaydetti .

-2 . PLAY-OFF MÜCADELESİ-

1993-1994 sezonundan bu yana 5 . kez Süper Lig ' e yükselmek için play-off oynayan ve bunda başarısız olan her iki ekip , 2000-2001 sezonunda play-off ilk turunda karşılaştı .

Antalya Atatürk Stadı ' nda oynanan müsabakada Altay , penaltı atışları sonucunda rakibini saf dışı bırakmasına rağmen yarı finalde Sakaryaspor ' a mağlup olmuştu .

-TEKNİK DİREKTÖRLER-

Her iki takım da 3 . teknik adamları ile yollarına devam ediyor . Sezona Fuat Yaman ile başlayan Altay , daha sonra Zafer Bilgetay ile yoluna devam etti . Siyah beyazlı ekip , Yükselme Grubu maçları öncesinde takımın başına Güvenç Kurtar ' ı getirdi .

Konyaspor ise Hüsnü Özkara ile başladığı ligde , daha sonra Altay ' dan ayrılan Fuat Yaman ile devam ettikten sonra son olarak takımın başına Ziya Doğan ' ı getirdi .

Altay Teknik Direktörü Güvenç Kurtar ile Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan , bugüne kadar 8 karşılaşmada birbirlerine rakip oldular .

Bu müsabakalarda Ziya Doğan ' ın çalıştırdığı takımlar 6 galibiyet alırken , Güvenç Kurtar ' ın ekibi 1 kez kazandı , 1 müsabaka da berabere tamamlandı .

Star Gazete