Pisti ıskaladı - DÜNYA

Hindistan’da iniş sırasında pisti ıskalayan uçak ormana çakıldı. 159 kişi yanarak can verdi. 7 kişi kurtuldu

 

Hindistan’da iniş sırasında pisti ıskalayan uçak ormana çakıldı . 159 kişi yanarak can verdi . 7 kişi kurtuldu

Dünya , bu kez Hindistan’dan gelen bir uçak kazası haberiyle güne uyandı . Air India Express havayollarına ait Boeing 737-800 model uçak , 160 yolcusu ve 6 mürettebatıyla Dubai’den Hindistan’a gitmek üzere havalandı . Ancak pilot , Hindistan’ın Karnataka eyaletindeki Mangalore Havaalanı’na doğru inişe geçtiği sırada pisti ıskalayarak , ormanlık alana çakıldı . TSİ 04 . 00 sıralarında düşen uçak çarpmanın etkisiyle , saniyeler sonra alev alarak , ikiye bölündü . 159 kişinin cayır cayır yandığı uçaktan 7 mucize çıktı . Yere çakıldıkları anda bilincini kaybetmeyen 7 yolcu , uçak alev almadan önce dışarı çıkmayı başardı .

HAYATTA KALMAMIZ MUCİZE

Feci kazadan sağ kurtulan bazı yolcular , mucize eseri nasıl hayatta kaldıklarını anlattılar . Ömer Faruk isimli yolcu , hastanede yaptığı açıklamada , “Uçak sağ tarafa ağaçlara doğru yön değiştirdi , kabini duman kapladı . Pisti tutturamayan uçak ormanlık bölgede durdu , sonra yangın çıktı” dedi . Kablolara dolandığını , ama kendisini kurtarmayı başardığını anlatan başka bir yolcu “Ellerim , yüzüm ve bacaklarım yandı . 15 dakika sonra ineceğimizi bildiren bir anons duyuldu , içerde duman vardı , uçağın bir şeye çarptığını sanıyorum” dedi .

PİLOTLAR PİSTİ TANIMIYOR İDDİASI

Kazaya yağışlı havanın neden olduğu öngörülürken , Hintli bir hava trafik kontrol görevlisi son zamanlarda Air India’nın yabancı ülkelerden pilot kiralamaya başladığını ve bu pilotların uçuş pistinin bu özel durumunu bilemeyeceklerini kaydetti . Öte yandan uçağın kara kutusu kazadan birkaç saat sonra bulundu .

1- 25 Ocak 2010- LÜBNAN

Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan havalanan Etiyopya Havayollarına bağlı Boeing 737-800 tipi uçak , kalkıştan kısa bir süre sonra Akdeniz’e düştü . 90 ölü .

2- 11 Nisan 2010-RUSYA

Polonya devlet erkanını taşıyan Tupolev Tu-154 tipi uçak Rusya’da inişe geçtiği sırada düştü . 97 ölü .

3- 12 Mayıs 2010 - LİBYA

Libya’da inişe geçtiği sırada düşen Airbus-330 tipi uçaktaki 104 kişiden sadece bir yolcu sağ kurtuldu .

4- 17 Mayıs 2010- AFGANİSTAN

Afganistan’da dağlık alanda düşen Antonov 24 tipi uçaktaki 43 kişiden kurtulan olmadı .

5- 22 Mayıs 2010- HİNDİSTAN

158 ölü

Düştükten saniyeler sonra ikiye bölündü

• Kazadan kurtulan 7 yaşındaki mucize çocuk hastanede hayatını kaybederken yaralı kurtulan Pradeep adlı bir yolcu uçağın yere çok da sert bir iniş yapmadığını belirterek “15 saniye sonra titremelerle sallanarak 2 parçaya ayrıldı . Büyük bir alev topu oluştu . İnsanların yanarak öldüğünü gördük . Canlı kurtulduğuma inanamıyorum” dedi .

Star Gazete