Okan ve Emre'den duygusal veda

A Milli Takım'ımızda uzun yıllarca ter akıtan ve Türk futboluna büyük katkı sağlayan Okan Buruk ile Emre Aşık, Ay-Yıldızlı formaya ABD'de veda etti. Çek Cumhuriyeti ile oynanan ...

 

A Milli Takım ' ımızda uzun yıllarca ter akıtan ve Türk futboluna büyük katkı sağlayan Okan Buruk ile Emre Aşık , Ay-Yıldızlı formaya ABD ' de veda etti . Çek Cumhuriyeti ile oynanan özel maçın 9 . dakikasında oyundan çıkan ikili , Milli Takım ' da son kez mücadele etti . Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener , Okan ve Emre ' ye teşekkür plaketi sundu .

Ay-Yıldızlı formayı değişik kategorilerde toplam 148 kez giyen Türk futbolunun emektarları Okan Buruk ve Emre Aşık , Milli Takım ' ımıza Çek Cumhuriyeti maçıyla veda etti . Türk futbolunun uluslararası alanda en büyük sıçramayı gerçekleştirdiği dönemlerde Milli Takım ' ımızın değişmez isimleri arasında sayılan ve profesyonel ilkelere uygun yaşamları sayesinde kariyerlerini 37 yaşına kadar uzatan iki isim , Çek Cumhuriyeti karşısında Ay-Yıldızlı formayı son kez terletti .
Mücadelenin 9 . dakikasında takım arkadaşlarının sevgi gösterileriyle yerlerini Volkan Şen ile Gökhan Zan ' a bırakan Okan Buruk ve Emre Aşık ' a , Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener tarafından , Türk futboluna yaptıkları katkıdan dolayı plaket verildi . Okan Buruk , " Çok güzel bir şekilde ayrıldık . Son kez milli formayı giymek çok önemli . Amerika ' daki organizasyon da çok güzel geçiyor . " dedi . Milli Takım ' ın çok iyi olduğunu kaydeden Okan Buruk , " Yeni bir nesil geliyor . Çok başarılı olacaklarına inanıyorum . " şeklinde konuştu . Okan Buruk ile 1992 ' den beri beraber olduklarının altını çizen Emre Aşık da , " Okan Buruk ' la Genç Milli Takım ' da beraber başladık . Şimdi de beraber bıraktık . Çok mutluyum . Başkan dahil emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz . " ifadelerini kullandı .
Galatasaray altyapısında yetişen Okan Buruk , 1992 yılında milli takımlara ' merhaba ' dedi . Euro 2000 ' de çeyrek final oynayan , 2002 Dünya Kupası ' nda üçüncü olan Türk Milli Takımı kadrosunda yer alan Okan , 55 ' i A olmak üzere , toplam 96 kez milli formayı giydi . Okan , Galatasaray ' la UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa onurlarını yaşadıktan sonra sırasıyla İnter , Beşiktaş , tekrar Galatasaray ve İstanbul Belediyespor ' da top koşturdu .
Bursa Sönmez Filament altyapısında yetiştikten sonra Balıkesirspor , Fenerbahçe , İstanbulspor , Galatasaray , Beşiktaş ' ta ter döken Emre Aşık ise 2006 ' da Galatasaray ' a döndü . 33 ' ü A olmak üzere 52 defa milli takımlarda mücadele eden başarılı savunmacı , 2002 Dünya Kupası ' nı üçüncü bitiren ve Euro 2008 ' de yarı finale çıkan Milli Takım ' ın kadrosunda bulunuyordu .

Türk futbolu , Fatih Eser ' e ağlıyor
Futbol Federasyonu Milli Takımlar Oyuncu İzleme Departmanı antrenörlerinden Fatih Eser , vefat etti . 53 yaşındaki Eser , Ankara ' da Beştepe semtindeki evinde sabaha karşı 04 . 00 sularında kalp krizi geçirdi . Ankaragücü ' nde uzun yıllar forma giyen Fatih Eser , 16 yıldır çeşitli kulüplerde antrenörlük yapıyordu . Eser , evli ve iki çocuk babasıydı . A Milli Takım ' ımızın dün Çek Cumhuriyeti ile oynadığı hazırlık maçından önce de Eser için saygı duruşu yapıldı , futbolcularımız kollarına siyah bant taktı .
Nihat Kahveci ' nin 706 günlük özlemi sona erdi
Sezon başında Beşiktaş ' ın İspanya ' nın Villarreal takımından transfer ettiği ; ancak çok verim alamadığı Nihat Kahveci , Ay-Yıldızlı formaya Çek Cumhuriyeti maçında golle dönüş yaptı . Milli Takım ' da en son 15 Haziran 2008 ' de , Avrupa Şampiyonası finallerinde Çek Cumhuriyeti filelerini havalandıran Nihat Kahveci , tam 706 gün sonra golle tanıştı . Son haftalardaki performansıyla dikkati çeken Nihat , gol sevincini takım arkadaşlarıyla paylaşırken hocası Guus Hiddink ' e de adeta mesaj yolladı .
İstiklal Marşı ' nı Hadise okudu!
A Milli Futbol Takımı ' mızın ABD kampındaki ilk hazırlık maçında rakibi Çek Cumhuriyeti ' ydi . New Jersey ' deki karşılaşma öncesi ulusal marşlar okunurken bir sürpriz vardı . İstiklal Marşı ' nı ünlü şarkıcı Hadise seslendirdi . Stadı dolduran binler Hadise ' ye eşlik ederken Hadise , ilk kez İstiklal Marşı ' nı okudu . Moskova ' da geçen yıl düzenlenen 54 . Eurovision şarkı yarışmasının finalinde Türkiye ' yi ' Düm Tek Tek ' adlı parçasıyla temsil eden Hadise , dördüncü olarak büyük bir başarıya imza atmıştı .

Zaman