Mourinho'dan İnter'e Veda Roma

-MOURİNHO'DAN İNTER'E VEDA ROMA (A.A) - 23.05.2010 - PORTEKİZLİ TEKNİK DİREKTÖR JOSE MOURİNHO, FC İNTER'E İTALYA KUPASI VE SERİE A ŞAMPİYONLUĞUNU TA

 

-MOURİNHO ' DAN İNTER ' E VEDA

ROMA ( A . A ) - 23 . 05 . 2010 - Portekizli teknik direktör Jose Mourinho , FC İnter ' e İtalya Kupası ve Serie A şampiyonluğunu takiben Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu da yaşatmasının ardından , siyah-beyazlı kulüple yollarını ayıracağını açıkladı .

Mourinho , Madrid ' deki Avrupa Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasının hemen akabinde İtalyan devlet televizyonu RAI ' yle yapılan canlı yayın bağlantısında , " FC İnter ' le Avrupa şampiyonluğunu da yaşadım . Ancak artık gitme ihtilalim kalma olasılığımdan daha güçlü " dedi .

Teknik direktörlük kariyerini Real Madrid ' de sürdürmek istediğini ima eden Mourinho , " Avrupa Şampiyonlar Ligi ' ni üç ayrı takımla kazanan yegane antrenör olmak istiyorum . İtalya ' da kendimi evimde hissetmiyorum . Siyah-mavili kulübü sevmeye elbette devam edeceğim " diye konuştu .

Mourinho İtalya futboluna teşekkür ederek , " İtalya ' ya gelişimden iki yıl sonra ayrılıyorum . Ama daha iyi bir noktada ayrılıyorum . İtalya ' da hoşlanmadığım pek çok şey var : Bir başkanın benim teknik direktör olarak beceriksizliğimden dem vurmasından , Portekizli olduğum için İtalyan futboluna bir şey veremeyeceğimin ileri sürülmesinden , bana maç cezası verilmesinden asla hoşlanmadım " dedi .

FC İnter Başkanı Massimo Moratti ise Mourinho ' nun ardından RAI ' ye yaptığı açıklamada , Portekizli teknik adamı ikna etmeye çalışacağını belirterek , " Şu an şampiyonluk sevincini yaşıyoruz . Mourinho ' ya teşekkür borçluyuz . Kendisiyle elbette konuşmayı planlıyorum " demekle yetindi .

23 . 05 . 2010 09 : 17 : 04