Hoşgeldin Hiddink - SPOR

A Milli Takımımız, ABD turnesindeki ilk maçında Çek Cumhuriyeti’ni devirdi 

 

A Milli Takımımız , ABD turnesindeki ilk maçında Çek Cumhuriyeti’ni devirdi

Ay-Yıldızlı ekibimiz , Hollandalı teknik adamın gayrıresmi ilk sınavında Arda Turan ve Nihat Kahveci’nin golleriyle galibiyete uzandı . Çekler’in sayısı Milan Cerny’den geldi . A Millilerimiz oyuncu değişikliklerine kadar başarılı performans ortaya koydu

Milli Takımımız , Teknik Direktör Hiddink ile başladığı yeni dönemde ABD turnesindeki ilk maçında Çek Cumhuriyeti’ni devirdi :  2-1 . Oyunda ilk tehlikeli atak bizden geldi . 4’te Çağlar ortaladı , Nihat iyi zamanlama ile yükselemeyince golden olduk . 5’te korneri Cerny kullandı ,  Hübschman’ın kafa şutu üstten auta çıktı . 12’de Arda soldan kaleyi yokladı .  Cech gole izin vermedi .

ARDA ŞOVUNU YAPTI , GOLÜ ATTI

15’te Sabri sağdan güzel bir orta yaptı . Halil Altıntop ayağının içiyle köşeye göndermek istedi , ama pozisyon autla sonuçlandı . 31’de Arda soldan rakip sahaya indi , son çizgiye kadar gidip , ceza sahasına girdi , Kusnir’i geçip , önünün boşaltıp meşin yuvarlağı köşeye bıraktı :  1-0 . 39’da Volkan Şen ortaladı ,  Halil indirdi , Arda’ın şutu Cech’te kaldı .

EMRE’DEN İNANILMAZ HATA

İkinci yarıya golle başladık . 48’de Arda soldan ortaladı , Nihat topu sol köşeye gönderdi : 2-0 . 55’te Hübscman’ın şutunda Volkan gole izin vermedi . 62’de Sabri şansını denedi , ama pozisyon kornerle bitti . 76’da Lafata topu auta yolladı . 81’inci dakikada Emre Güngör’ün geri pasında Milan Cerny araya girdi ve Volkan’ı avladı :  2-1 .

2012’ye mutlaka gideceğiz

A Milli Takım’ın tecrübeli ismi Nihat Kahveci Euro 2012 için umutlu konuştu . “G . Afrika’da biz olmalıydık . Oraya gidememek çok üzücü” diyen Nihat , “Hiddink ile yeni bir dönem başlattık . Sıcak bir hava vardı ama iyi oynadık . Milli formayı giyince hep kazanmak istiyoruz . Gençler de bu maçta iyiydi” dedi .

Star Gazete