Gürültü Denetiminde Yeni Dönem Bursa

-GÜRÜLTÜ DENETİMİNDE YENİ DÖNEM BURSA (A.A) - 23.05.2010 - YENİ DÜZENLEMEYLE, GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİYLE MÜCADELEDE DAHA ETKİLİ DENETİM İÇİN İLGİLİ KURUMLA

 

-GÜRÜLTÜ DENETİMİNDE YENİ DÖNEM

BURSA ( A . A ) - 23 . 05 . 2010 - Yeni düzenlemeyle , gürültü kirliliğiyle mücadelede daha etkili denetim için ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun sağlanmasından valilerin sorumlu tutulacağı bildirildi .

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Lütfi Akça yaptığı açıklamada , gürültü kirliliğiyle ilgili ciddi yaptırımlar uyguladıklarını belirtti .

Gürültü kirliliğinin yaz aylarında artış gösterdiğine değinen Akça , her yıl turizm bölgelerinde yoğun denetim yaptıklarını , ama kurum kapasitelerinin denetimlere yetmediğini , bu nedenle 60 civarında belediye ile yetki devri anlaşması imzaladıklarını anlattı .

Akça , belediye ekiplerinin yanı sıra çevre il müdürlüğü ekiplerinin de denetimlerine devam ettiğini ifade ederek , şöyle devam etti :

' Ancak bu yeterli olmuyor . Çünkü bu , sadece bir kurumun yapacağı denetimlerle çözülebilecek konu değil . İşin bir ucunda belediyeler , bir ucunda Kültür ve Turizm Bakanlığı , bir ucunda da kolluk kuvvetleri var . Bütün bu kurumların , topyekun bir koordinasyon halinde çalışması lazım . Biz bunu teminen , bir Başbakanlık genelgesi hazırlıyoruz . 5-6 aydır hazırlanıyor ama tabi kurumlar arasında çok gelgitler oldu . Genelgeyi hazırladığımız zaman polis , jandarma , il çevre müdürlükleri , zabıta , Kültür ve Turizm Bakanlığı yani tüm bu ilgili kurumlar , işin içinde olacak . Hem denetimler açısından hem bu tip iş yerlerine uygulanacak lisans verilme , bunları iptal etme ve benzeri yaptırımlar ve verilecek izinler açısından işin içine girecekler . '

Genelgeye göre , kurumlar arasındaki koordinasyondan valilerin sorumlu olacağını belirten Akça , ' Genelge , bu yaza yetişecek . Böyle koordineli ve kombine bir gayret olunca da bu yıl gürültü kontrolünde daha fazla mesafe alacağımızı düşünüyoruz . Burada valilerimize büyük görev düşüyor ' dedi .

23 . 05 . 2010 09 : 16 : 39