Göçük altındaki 2 işçiye ulaşılamıyor

Zonguldak'daki grizu patlamasında yaşamını yitiren işçilerden Erkan Taşdemir'in ailesine taziyede bulunan Bakan Yıldız ve Dinçer, Adli Tıp Kurumu ile görüştüklerini, DNA sonuçlarının 48 saatte ailelere verileceğini açıkladı.

  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ç ; alışma ve Sosyal Gü ; venlik Bakanı Ö ; mer Dinç ; er ve eşlerdi Zonguldak ' taki grizu patlamasının ardından cenazesine ulaşılamayan 2 kişi ya da kimliği belirlenemeyen 3 kişi arasında olan madencilerden Erkan Taşdemir ' in ailesinini ziyaret etti . Basına kapalı gerç ; ekleştirilen ziyaretin ardından Bakan Yıldız ve Dinç ; er evden ayrıldı , eşleri ise ailenin yanında kaldı . Bakan Yıldız , ' Şuanda bir mezarının bile olmaması onlara ayrı sıkıntı veriyor . Kendileri ile bu acıyı paylaştık . ' dedi .

İSTANBUL ' A GÖ ; NDERİLDİ

Bakan Yıldız , gazetecilerin ' DNA sonuç ; ları ne durumda olduğu ' sorusuna , ' Onlar İstanbul ' a gitti . Adli Tıp Kurumu ile gö ; rü ; ştü ; k , sonuç ; ları 48 saat iç ; erisinde vereceklerini sö ; ylediler ' yanıtını verdi . ' Bazı ailelerin cenazelerinin karıştığı ' iddialarına yö ; nelik soru ü ; zerine Bakan Yıldız , şö ; yle konuştu : ' Ailelerin kendilerinin talebi ve itirazları oldu . Onları rahatlatmak uğruna ne gerekiyorsa onlardan da DNA testi alınıp , gö ; nderilecek . Ö ; nce kendileri seç ; mişlerdi , sonra tereddü ; t yaşamışlar . ' Bakan Dinç ; er ise , ' Ulaşılamayan 2 maden işç ; isine ait bazı materyallerin bulunduğuna ' yö ; nelik soruyu ise , ' Aslında bazı malzemelerin bulunduğu doğru . İşç ; ilerimizin giydiği ya da kullandığı malzemelere her an orada rastlıyoruz . Ancak onların kime ait olduğuna dair tespitleri yapmak bizim iç ; in ç ; ok yol gö ; sterici değil . Biz elimizdeki her tü ; rlü ; bilgiyi değerlendiriyoruz ' şeklinde yanıtladı .

MADENCİLERE ULAŞMAK İÇ ; İN 70 TON KÖ ; MÜ ; R BOŞALTILDI


Zonguldak ' ta 6 gü ; n ö ; nce meydana gelen patlamanın ardından 28 işç ; inin cesedi ç ; ıkarılırken , 2 madenciye hala ulaşılamadı . TTK Genel Mü ; dü ; rü ; Burhan İnan , ö ; nceki akşam saatlerinde patlamanın meydana geldiği ocağa indi . İnan , 2 madenciyi beraberinde yukarı ç ; ıkarmak istediğini ancak yetişemediğini sö ; yledi . 2 madenciye ulaşmak iç ; in 70 tona yakın kö ; mü ; rü ; n boşaltıldığı , yaklaşık 100 tona yakın kö ; mü ; rü ; n boşaltılması iç ; in ç ; alışıldığı ö ; ne sü ; rü ; ldü ; .

CENAZELER BİR AN EVVEL TESLİM EDİLECEK

Bakan Yıldız , yaşamını yitiren madencilerin kimliklerinin bir an evvel belirleneceğini ve cenazelerin bir an evvel ailelerine teslim edileceğini . Bakan Yıldız , evin ö ; nü ; nde bir sü ; re sevdiği kü ; ç ; ü ; k kızını , eve annesinin yanına gö ; nderdiği sırada Habibe Yıldız ' ın , ' Ben de sizinle geleceğim , madenciler iç ; in dua etmek istiyorum ' dediği duyuldu .

USLU SAVCILARA Ç ; AĞRIDA BULUNDU

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu , Zonguldak ' taki maden kazasıyla ilgili cumhuriyet savcılarının acilen harekete geç ; erek ihmali gö ; rü ; len kişi ve kurumlar hakkında dava aç ; masını istedi . Uslu , Tü ; rkiye Taşkö ; mü ; rü ; Kurumu Zonguldak Karadon Mü ; essese Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne ait kö ; mü ; r ocağında 30 madencinin yaşamını yitirmesine neden olan olaydaki zafiyetin kimden kaynaklandığının acilen tespit edilmesi gerektiğini ifade etti .
Kaynak : Haber7