BDP'den Kılıçdaroğlu'na ağır eleştiri

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş CHP'nin yeni genel başkanlığı Kılıçdaroğlu için sert konuştu.

  ' Bu halkın para karşılığında dilinden , kü ; ltü ; rü ; nden vazgeç ; eç ; eğini sö ; ylemek hakarettir ' diyen Demirtaş ' Biz aramızdan para toplayıp , 2 katını sana vereceğiz , yeter ki bize bulaşma . ' dedi .

Partisinin Bursa il teşkilatınca , Kü ; ltü ; rpark Aç ; ık Hava Tiyatrosunda dü ; zenlenen ' ' Barış ve Kardeşlik Şö ; leni ' ' ne katılan Demirtaş burada yaptığı konuşmada , bugü ; n siyaset sahnesine yeni bir genel başkanın ç ; ıktığını belirterek , CHP Genel Başkanlığına seç ; ilen Kemal Kılıç ; daroğlu ' na yeni gö ; revinde başarılar diledi .

CHP ve uyguladığı politikayı eleştiren Demirtaş , şunları sö ; yledi :

CHP ' NİN KÜ ; RT POLİTİKASI DEĞİŞMEZ

' ' Biz biliyoruz ki , CHP ' de Ali ' nin Veli ' nin değişmesiyle , zihniyetler değişmez . Bunu biliyoruz . Zaten Kılıç ; daroğlu ' nun yaptığı ilk aç ; ıklamalarda bunun sinyallerini veriyor . Klasik CHP politikasının şaşmayacağının işaretlerini veriyor . Ne diyor Kılıç ; daroğlu , ' Kü ; rt sorunu yoktur ' diyor . ' Gü ; neydoğu sorunu vardır . O da yoksulluk sorunudur ' diyor . Şimdi bunun tercü ; mesi şudur ; ' O insanlara iş verirsek , o insanlara para verirsek , o insanlar dilinden , kimliğinden vazgeç ; er . Bu klasik CHP politikasıdır .

BU SÖ ; ZLER HAKARET

Bunda bir değişiklik olmayacağının sinyallerini vermiştir CHP Genel Başkanı Kılıç ; daroğlu . Eğer CHP bu ü ; lkenin demokratik ilerlemesine bir katkı sunmak istiyorsa , kendini dü ; zeltmeye buradan başlaması lazım . Bu halkın para karşılığında dilinden , kü ; ltü ; rü ; nden vazgeç ; eç ; eğini sö ; ylemek hakarettir . Bu halk bu hakarete tahammü ; l etmez . Tahammü ; l etmediğini , CHP ' yi o coğrafyadan silerek gö ; stermiştir . Ben Sayın Kılıç ; daroğlu ' na daha iyi bir teklif yapıyorum .

Ü ; STÜ ; NE PARA VERELİM BİZE BULAŞMA

Evet bizim halkımız yoksul bir halktır , ama buna rağmen biz aramızdan para toplayıp , 2 katını sana vereceğiz , yeter ki bize bulaşma . Bu halk , bu politikaları ç ; ok gö ; rdü ; . Kılıç ; daroğlu ' nun haberi yok . ' '

İnternethaber