Vali, saat kulesinin 40 yıllık bakıcısına köstekli saat hediye etti

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dün başlayan Safranbolu Saat Kulesi ve Zaman Ölçerler Sempozyumu'nun ikinci gününde renkli görüntüler yaşandı. Safranb

  Karabük ' ün Safranbolu ilçesinde dün başlayan Safranbolu Saat Kulesi ve Zaman Ölçerler Sempozyumu ' nun ikinci gününde renkli görüntüler yaşandı . Safranbolu Kent Tarihi Müzesi ' nde yapılan ve bugün sona erecek sempozyumda Karabük Valisi Nurullah Çakır ' ın yönlendirmesiyle sürpriz bir sunum gerçekleşti . 40 yılı aşkın bir süredir Safranbolu Saat Kulesi ' nin bakım ve gözetimini üstlenen İsmail Ulukaya ( 64 ) ' nın sunumu sempozyuma renk kattı . Kürsüye davet edilmesinin yıllardır sürdürdüğü hizmetinin hatırlanması bakımından da onur verici olduğunu vurgulayan Ulukaya , Vali Çakır ' a sergilediği vefalı davranışından dolayı teşekkür etti .

Safranbolu Saat Kulesi ' nin 214 . yılı anısına bir teşekkür belgesi ve köstekli saat takdim eden Vali Çakır , Ulukaya ' nın yıllardır sadakatle yürüttüğü hizmetinin ; Türk kültürünün , medeniyetinin ve kentsel hafızanın korunması ve gelecek nesillere aktarılması bakımından son derece anlamlı olduğunu vurguladı .

Daha sonra sunum yapan akademisyenlere de saat hediye eden Vali Çakır , tarihsel süreklilik içerisinde özgün değerlere sahip çıkmanın ve konunun üniversite endeksli olarak bilimsel ölçekte ele alınmasının dünya miras kenti Safranbolu ' ya önemli bir hizmet olduğunun altını çizerek , tüm katılımcılara akademik katkılarından dolayı teşekkür etti .