Thy'ye İki Ödül İstanbul

-THY'YE İKİ ÖDÜL İSTANBUL (A.A) - 22.05.2010 - SKYTRAX ŞİRKETİ TARAFINDAN YAPILAN 2010 YILI DEĞERLENDİRMESİNDE TÜRK HAVA YOLLARI (THY), 'EKONOMİ SIN-

 

-THY ' YE İKİ ÖDÜL

İSTANBUL ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - Skytrax şirketi tarafından yapılan 2010 yılı değerlendirmesinde Türk Hava Yolları ( THY ) , ' Ekonomi sınıfında dünyanın en iyi ikram veren hava yolu ' seçilirken , ' Güney Avrupa ' nın en iyi hava yolu ' ödülüne de ikinci kez değer bulundu .

Hava yolu şirketleri ve havalimanlarını , verdikleri hizmet ve kalite standartları yönünden 750 parametrede değerlendiren Skytrax şirketinin ' havacılık endüstrisinin Oscarları ' olarak adlandırılan 2010 yılı değerlendirmesinde , THY ilk kez 2007 yılında elde ettiği 4 yıldızlı hava yolu şirketi unvanını 2010 yılında da korurken , yeni başarılara da imza attı .

Ödüller , denetim ve ödül kuruluşu Skytrax tarafından 100 ' ün üzerinde değişik uyruktan 17 , 9 milyon yolcu arasında , Temmuz 2009 ve Nisan 2010 tarihleri arasında 10 ay boyunca düzenlenen anketler ve habersiz yapılan denetimlerle belirlendi .

Öte yandan , bir süre önce yine Skytrax tarafından yapılan denetimler sonucu THY , Avrupa ' nın 4 yıldızlı tek hava yolu unvanını korurken , first class ' ta da ürün ve hizmet kalitesini öteye götürerek 4 , 5 yıldız ile 5 yıldızlı olma hedefine bir adım daha yaklaştı .

Uzun hatlarda first , business , ekonomi , kısa hatlarda business , ekonomi sınıfında yapılan değerlendirmelerin tümünde THY , Avrupa ' nın tüm sınıflarında 4 yıldızlı olan tek hava yolu oldu .

THY Genel Müdürü Temel Kotil , ödüllere ilişkin yaptığı değerlendirmede , 2007 yılını ' kalite yılı ' ilan eden THY ' nin bunun sonuçlarını almaya başladığını söyledi .

' Yolcu odaklı ' bir politika izlediklerini ifade eden Kotil , ' Ürün kalitesi bizim için çok önemli . Müşterimiz aynı zamanda bizim patronumuz ' dedi .

Kotil , dünyada ' marka eşittir kalite ' ve ' marka eşit değildir kalite ' şeklinde iki fikrin çatıştığını kaydederek , kendilerinin ' marka eşittir kalite ' anlayışını benimsediklerini söyledi .

Avrupa ' daki hava yolu şirketlerinin düşük maliyetli hava yolu şirketi Ryanair ile rekabet edebilmek için servis kalitesine önem vermediğini ifade eden Kotil , kaliteyi ön planda tutan THY ' nin , Avrupa ' ya kaliteyi götürdüğüne , bu yıl taşıyacakları 16 milyon yurt dışı yolcunun yüzde 67 ' sini Avrupalı yolcuların oluşturacağına dikkat çekti .

22 . 05 . 2010 13 : 25 : 43