Sahne senin Hiddink

GÜNEŞ'LE DÜNYA 3.'LÜĞÜ



Guus Hiddink bugün oynanacak olan Çek Cumhuriyeti maçıyla Milli Takım'ın başındaki 43. teknik adam olacak... Hollandalı hoca sahaya süreceği 11'i 'Volkan Demirel, Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Emre Aşık (Gökhan Zan), Çağlar Birinci, Volkan Şen, Emre Belözoğlu, Okan Buruk (Selçuk Şahin), Arda Turan, Halil Altıntop ve Nihat Kahveci' olarak açıkladı. TSİ ile 19.30'da New Jersey Red Bull Arena'da oynanacak ve NTV'den yayınlanacak karşılaşma Milli Takım açısından yeni bir sayfanın açılması anlamı da taşıyor. 87 yıllık Milli Takım tarihinde 469 maçta 25'i Türk, 17'si yabancı, toplam 42 teknik adam görev yaptı.


GÜNEŞ'LE DÜNYA 3.'LÜĞÜ
Mİllİ Takım 87 yıllık tarihinde en çok maçı Fatih Terim döneminde oynadı. 92 kez Milli Takım'la maça çıkan Terim, EURO 2008'de yarı final oynama başarısı gösterdi. Ancak Milli Takım açısından en büyük başarı Şenol Güneş dönemine ait. Güneş 2002'de Güney kore-Japonya ortaklığında düzenlenen Dünya Kupası'nda 3. olarak adını tarihe yazdırdı. Milliler, Mustafa Denizli döneminde de EURO 2000'de çeyrek final oynamıştı.

Arda: Vicdanım rahat
GALATASARAY'ın milli futbolcusu Arda Turan çarpıcı açıklamalar yaptı. Sezon boyunca elinden gelen her şeyi yaptığını belirten kaptan, 'Vicdanım rahat' dedi ve kırılma maçı olarak Ali Sami Yen'de kaybettikleri Fenerbahçe derbisini gösterdi. 2012'ye kadar sözleşmesi olduğunu vurgulayan Arda 'Gelecek sezon da Galatasaray'da forma giyeceğim. Yeni stadımızda büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum' şeklinde konuştu.

2008'in rövanşı olacak
Türkİye ile Çek Cumhuriyeti yapacakları özel maçla birlikte 6. kez karşı karşıya gelecek. Çekler ile şimdiye dek 4'ü özel, 1'i resmi olmak üzere 5 kez karşılaşan milliler, bu maçlardan 3 yenilgi, 1 galibiyet, 1 de beraberlik çıkardı. İki takım arasında en son oynanan maçta Türkiye 2-0 geriye düştüğü halde Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek gruptan çıkmayı başarmıştı. Bugünkü maç bir anlamda 2008'in rövanşı niteliğinde...

Emre-Okan son kez
Teknİk Direktör Guus Hiddink tarafından Amerika'da turneye davet edilen Okan Buruk ile Emre Aşık jübile niteliğinde bugünkü maçta görev alacak... Futbolu bırakacağını açıklayan Emre Aşık daha önce Milli Takım formasını 20 Genç, 31 kez de A takımda giymişti... Türk futbolunun önemli isimlerinden olan Okan Buruk ise 55 kez A Milli formayı giydi.

 


Akşam