Oto galerilerine AVM modeli

İstanbul'da dağınık halde bulunan meslek grupları belli bölgelere toplanıyor. Daha önce tekstilci ve kuyumcuların bir araya getirildiği merkezler oluşturulmuştu. Ş...

 

İstanbul ' da dağınık halde bulunan meslek grupları belli bölgelere toplanıyor . Daha önce tekstilci ve kuyumcuların bir araya getirildiği merkezler oluşturulmuştu .

Şimdi benzer bir proje bina altlarında faaliyet gösteren otomobil galerileri için uygulamaya konuldu . Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül , " Bina altı galerilerin kapatılması gündeme gelince sadece otomobil satışı için alışveriş merkezi ( AVM ) yapmaya karar verdik . Belediyeler bu kararı 1 yıl içinde hayata geçirecekler . " dedi . Kendilerinin de benzer bir projeye başladıklarını duyuran Gül , bu tür projelerle insanların hem otomobil satın alabileceği hem de eğlenceye vakit ayırabileceği alanlara kavuşacağını söyledi . Beylikdüzü ' nde Kullar İnşaat ile Gül Yapı ' nın ortaklaşa gerçekleştireceği Otoport AVM , 21 bin metrekare üzerinde 125 bin metrekare inşaat alanı ve 45 bin metrekare de satılabilir alana sahip olacak . 50 milyon dolara mal olacak projeden 150 milyon dolar satış geliri hedefleniyor . Satış fiyatları ise metrekaresi 1 . 500 ile 5 . 000 dolar arasında olacak . Binada otomobil galerilerinin dışında eğlence yerleri , bankalar ve noterler de yer alacak . İnşaat şirketi , alışveriş merkezindeki dükkânların yüzde 51 ' ini satmayarak kiraya verecek . Böylece bina yönetiminde söz sahibi olacak . Önümüzdeki hafta inşaatına başlanarak 16 ayda bitirilecek projenin satışları da aynı zamanda başlayacak .
Otoport ' un proje mimarı dünya çapında 250 ' den fazla ödül alan Prof . Dr . Metin Hepgüler . İstanbul ' un adının ancak farklılık oluşturan projelerle dünyaya duyurulacağını vurgulayan Hepgüler , projenin eco-organik tanıtıma en üst değerlendirme yapan ' Pritzker Ödülü ' ne gönderileceğini kaydetti . Projelerinde insanla tabiatın buluşturulmasının esas aldığını belirten yüksek mimar , yarışmaya Türkiye ' den 3 projeyi daha gönderdiğini , başarılı sonuçlar alacağına inandığını ifade etti .

Zaman