Offshore heyecanı Moda'da devam ediyor

2010 Dünya Offshore Şampiyonası CMS Medya Grand Prix Birincisi 5 GSYİAD Galatasaray ile Kerem Tuncer ve Josef Mülhbauer ikilisi oldu.

2010 Architon

2010 Dünya Offshore Şampiyonası CMS Medya Grand Prix Birincisi 5 GSYİAD Galatasaray ile Kerem Tuncer ve Josef Mülhbauer ikilisi oldu.

2010 Architon Dünya Offshore Şampiyonası'nda sezonun üçüncü yarışı Moda'da gerçekleştirdi. Yarış sonunda damalı bayrağın sahibi yarışın en iyi performansını sergileyen 5 GSYİAD Galatasaray ile Kerem Tuncer ve Josef Mülhbauer oldular. Beşiktaş 1903 ile Murat Leki ve Ali Tanır ikinci olurken 2 YKM Sport ile Saruhan Tan ve Kerim Zorlu da üçüncü olarak yarışı tamamladılar.

Dünya Motonotik Federasyonu (UIM) ve İstanbul Offshore Kulübü (IOC) tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen, 2008'den başlayarak Dünya Şampiyonası kategorisine alınan organizasyonun 2010 yılı üçüncü ve dördüncü ayak yarışlarına Moda Deniz Kulübü ev sahipliği yapıyor. Bu sene 20 ayaktan oluşan yarışlara İstanbul'dan sonra sırasıyla Kahramanmaraş, Van, Gaziantep, Antalya, Mersin ve Kıbrıs ev sahipliği yapacak.

CMS Medya Grand Prix yarışına hızlı başlayan 2 YKM Sport ve 5 GSYİAD Galatasaray takımlarını 3 Beşiktaş 1903 yakından takip etti. Sezona bu yarış ile başlayan 6 Olynpique De Marseille ve 4 Miele takımları arasındaki rekabette izleyenlerin adrenalin seviyelerini yukarıya taşıdı. Start sonrasında 5 GSYİAD Galatasaray ve 2 YKM Sport takımları girdikleri liderlik mücadelesinde 5 GSYİAD Galatasaray kazanan takım oldu.

2 YKM Sport geçtiğimiz yarışlarda çok daha iyi bir performans sergilerken bu yarışta 5 GSYİAD Galatasaray'ın yeni teknesi karşısında dayanamadı. Önce 5 GSYİAD Galatasaray tarafından geçilen 2 YKM Sport akabinde 3 Beşiktaş 1903 takımı tarafından geçildi ve yarışta üçüncü oldu.

Moda Kalamış Koyu'nda, 2 bin 5 yüz metrelik parkurda 30 tur üzerinden gerçekleştirilen ve 10 teknenin start aldığı yarışta, saatte 90 milin üstünde hızlara ulaşabilen 225 beygir gücünde motorlara sahip sürat tekneleri izleyenlere Moda Deniz Kulübü'nde heyecanlı bir Cumartesi yaşattı. Havanın kapalı olmasına rağmen yoğun seyirci ilgisi gören yarışlar 23 Mayıs Pazar günü de Moda'da devam edecek.

Yarış sonrasında birincilik ödüllerini GSGM Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ve CMS Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ünhan Atadeniz takdim etti.