Milliler geçmişi çoktan unuttu!

A Milli Futbol Takımı'mızın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, 2010 Dünya Kupası'yla ilgili sorulardan kurtulmaları gerektiğini söyledi. ABD'deki kampta Euro 2012'de mutlaka yer...



A Milli Futbol Takımı'mızın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, 2010 Dünya Kupası'yla ilgili sorulardan kurtulmaları gerektiğini söyledi. ABD'deki kampta Euro 2012'de mutlaka yer alacaklarını vurgulayan Hollandalı çalıştırıcı, 30'un üzerinde futbolcuyla geniş bir kadro oluşturacaklarını dile getirdi.

ABD'de kamp çalışmalarına devam eden A Milli Futbol Takımı'mızın teknik direktörü Guus Hiddink, Milli Takım'da her futbolcunun hem ofansif hem de defansif görevi olacağını ve futbolcular arasında bir denge kurmayı amaçladığını söyledi. New Jersey eyaletinin Hoboken şehrinde bulunan Ay-Yıldızlıların Hollandalı çalıştırıcısı, yardımcıları Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu ile analizler yaptıklarını vurguladı: "Yapmak istediğimiz şey hücumla defans arasında denge kurmak. Modern futbolda sonuçların alınması için böyle hareket etmek gerekiyor. Defansif derken, defansa çekilmek değil, rakipten topu kapmaya çalışan bir oyun stilinden bahsediyorum." dedi.
Daha önce görev yaptığı takımlarla Türkiye'yi kıyaslayan Hiddink, "Türk takımı benim beşinci çalıştırdığım milli takım olacak. Türkiye, gerideki dört milli takımın tüm özelliklerini barındırıyor. Türk oyuncuları, futbol oynamak amacıyla, topa sahip olma güdüsüyle hareket ediyorlar. Bunu egoistçe değil de bir çocuğun topla oynama sevdası gibi düşünün." ifadelerini kullandı. "Türkiye, Euro 2008 elemelerindeki başarının ardından Dünya Kupası'na niye gidemedi?" sorusuyla karşılaşan Hiddink şu cevabı verdi: "Böyle analizlere takılıp kalmamak lazım. Geçmişi irdelemek bir şey kazandırmaz." Hiddink, 30'un üzerinde futbolcuyla geniş bir kadro oluşturduklarını kaydetti.
Ay-Yıldızlıların rakibi Çekler
A Milli Takım'ımız, ABD kampındaki ilk hazırlık maçında bugün Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. New Jersey'deki Red Bull Arena'da oynanacak mücadele TSİ 19.30'da başlayacak ve NTV Spor'dan naklen ekrana gelecek. Ay-Yıldızlı formayı değişik kategorilerde 148 kez giyen Okan Buruk ve Emre Aşık ise Çek Cumhuriyeti karşılaşmasıyla Milli Takım'ımıza veda edecek. Türkiye'nin yeni teknik direktörü Hiddink A Milli Takım'ımızın başında sahaya çıkacak 43'üncü çalıştırıcı olacak.

Zaman