Lüks otomobiller 2012'yi bekliyor

Maserati Merkez ve Güney Bölge Direktörü Giuglo Pastore, ''Lüks otomobil pazarının şu iki yıllık dönemde stabil kalacağı ve aynı oranda devam edeceğini düşünüyorum'' dedi.

Lüks otomobiller 2012'yi bekliyor
  Pastore , Maserati ' nin geç ; en yıl , 2 bin tanesi GranTurismo modeli olmak ü ; zere toplamda 4 bin adet otomobil sattığını belirtti .

2009 yılında Maserati ' nin 11 milyon avro civarında kar ettiğini hatırlatan Pastore , geç ; en yıl dü ; nyada yaşanan ekonomik krize rağmen , bu tarz otomobil ü ; reticilerinin tersine hem ciro hem de satış adedi olarak geç ; en yılı başarıyla geç ; irdiklerini kaydetti .

Geç ; en yıl Maserati ' nin satışlarında Quattroporte ve Maserati GranTurismo modellerinin yü ; zde 50-50 satışlarda pay sahibi olduğunu belirten Pastore , 2007 yılında Quattroporte ' nin otomatik versiyonunun ç ; ıkmasıyla birlikte GranTurismo versiyonunda sağladıkları başarıyı Quattroporte modeli ile de desteklemiş olduklarını anlattı .

Pastore , bu yılın ilk 3 ayında , hedeflerinin yü ; zde 12 ü ; zerinde bin 205 adet satışa ulaştıklarını ifade ederek , 2009 yılındaki 3 milyon avroya karşılık 2010 yılının ilk 3 ayında 4 milyon avro civarında bir ticari kar elde ettiklerini dile getirdi .

Bununla birlikte 2010 yılının 1 . ç ; eyreğinde Maserati ' nin 127 milyon avro gelire ulaşacağını ve 2009 yılının aynı dö ; nemine gö ; re yü ; zde 10 , 4 artış sağladığını belirten Pastore , bu artışın ö ; nemli ö ; lç ; ü ; de , markanın satıldığı tü ; m pazarlarda başarılı olan ve Tü ; rkiye ' de de satışına başlanan yeni GranCabrio ' nun mü ; kemmel performansından kaynaklandığını belirtti .

TÜ ; RKİYE ' YE DAHA FAZLA OTOMOBİL

Pastore , ' ' Lü ; ks otomobil pazarının şu iki yıllık dö ; nemde stabil kalacağı ve aynı oranda devam edeceğini dü ; şü ; nü ; yorum . Ancak 2012 yılı itibariyle tekrar yukarı yö ; nlü ; bir hareketlenme yaşanacaktır . Ö ; zellikle Tü ; rkiye ' deki lü ; ks otomobile olan ilginin yü ; ksek olması ve FerMas ' ın ü ; stü ; n başarısı ile Tü ; rkiye ' de satışlar ç ; ok iyi gidiyor . Bu da Tü ; rkiye ' de lü ; ks otomobile karşı oturmuş bir karakter olduğunu gö ; steriyor . Tü ; m bu gelişmeler kısmen de olsa bize krizin biraz yumuşadığını gö ; steriyor ' ' diye konuştu .

Tofaş ç ; atısı altında Ferrari ve Maserati markalarının distribü ; tö ; rlü ; ğü ; nü ; yü ; rü ; ten Fermas Oto ' nun , Tü ; rkiye ' de beklentilerinin ü ; zerinde bir başarı elde ettiğini bildiren Pastore , FerMas Oto ' nun ilk 4 aydaki satışlarının , yıllık hedeflenen satışları yakaladığını anımsattı .

Pastore , bu durumdan ç ; ok memnun olduklarını ifade ederek , ' ' Ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde kota artırımı iç ; in FerMas ile gö ; rü ; şeceğiz . Tü ; rkiye ' ye kota artırımına sıcak bakıyoruz . Tü ; rkiye ' ye daha fazla otomobil verebiliriz ' ' dedi .

Maserati ' nin ekonomik krizden dolayı mü ; şteri profilinde net olarak bir değişiklik olmadığını dile getiren Pastore , geç ; en yıl dü ; nyada yaşanan ekonomik krize bağlı olarak , insanların beklemede kaldıklarını , satın alımlarını ertelediklerini , ancak bu yıl ekonomik krizin etkilerini azaltmasıyla birlikte tekrar harekete geç ; tiklerini anlattı .

Giuglo Pastore , Tü ; rkiye ' de de lü ; ks otomobil pazarında ciddi gelişmeler olacağını belirterek , Tü ; rkiye ' deki lü ; ks otomobil pazarındaki gelişmelerin dü ; nyaya paralel olarak 2012 yılından itibaren daha da artacağını ö ; ngö ; rdü ; klerini bildirdi .

' ' LÜ ; KS YENİ KOMPAKT MODELE İLİŞKİN Ç ; ALIŞMALAR DEVAM EDİYOR ' '

Maserati olarak vermiş oldukları hizmetin , bü ; tü ; n markalardan kendilerini ayırıcı ö ; zelliklerden bir tanesi olduğuna işaret eden Pastore , satıştan sonraki hizmet ve servis anlayışlarının kendilerini rakiplerinden farklı kıldığını belirtti .

Pastore , Maserati ' nin gü ; nlü ; k kullanıma elverişli ve tamamen kişiye ö ; zel 4 binin ü ; zerinde kombinasyonu olan , daha sofistike ve gü ; nlü ; k kullanım iç ; in daha elverişli olduğunu anlattı .

Bunun yanında Maserati ' nin , sportifliğinden ve karakterinden ö ; dü ; n vermeden bunu gü ; zel bir dengede sağlayabilen bir otomobil olduğunu ifade eden Pastore , Maserati ile Ferrari ' nin birbirini tamamlayan iki marka olduğunu vurguladı .

Pastore , ' ' Maserati ' ye ciddi yatırımlar yapılıyor ve bu yatırımlar ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemde ciddi etkilerini gö ; sterecek . Tabii ki yeni modellerle bakış aç ; ımızı değiştirmeyeceğiz . Yeni modeller mutlaka aramıza katılacak . Yeni bir lü ; ks kompakt modele ilişkin ç ; alışmalar devam ediyor ama bu ç ; alışmalarla kendi ç ; izgimizi asla değiştirmeyeceğiz ' ' diye konuştu .

AA