Kızkalesi'nde Müthiş Turnuva

Kızkalesi Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Açıkhava Taekwondo turnuvası törenle başladı.

  Cumhuriyet Meydanı ' nda gerçekleştirilen turnuvaya 27 ilden 180 bayan 354 erkek olmak üzere toplam 534 sporcu katıldı .
Törenin açılış konuşmasının Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale yaptı .
Kale , Kızkalesi ' nde Açıkhava Taekwondo turnuvasının ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek , " Bu turnuvayı gerçekleştirmekteki amacımız hem beldemizi hem bölgemizi tanıtmak , yurdun dört bir tarafından gelen gençlerimize güzel vakit geçirtmektir . Sporun amacının dostluk , kardeşlik , kaynaşma olduğunu biliyoruz . Turnuvanın festival havasında geçmesini diliyorum " dedi .
Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Vekili ve Genel Koordinatörü Ramazan Elçin de yaptığı konuşmada , " Rusya ' da yapılan Avrupa şampiyonasında Türk Taekwando ' su kendini ispat etti . 46 Ülkenin katıldığı Avrupa Şampiyonası ' nda Türkiye 2 yıl önceki başarısını tekrar ederek takım halinde Avrupa şampiyonu oldu . Sporcularımız göğsümüzü kabarttı . Türk Milletinin gururu oldular . Sizler de buralarda yetişecek ve gururumuz olacaksınız " diye konuştu .
Futbol ' dan sonra en çok lisanslı sporcunun Taekwondo da var olduğunu , 200 bin üzerinde lisanslı sporcu ile 61 federasyon içinde Taekwando ' nun Türk sporunun yüz akı olduğunu ifade eden Elçin , " Son 1 yılda kazanılan başarılardan bahsetmek gerekirse , Gençler Avrupa Şampiyonluğu , Ümitler Avrupa Şampiyonluğu , 36 yıldır Kore ' nin tekelinde olan dünya kadınlar şampiyonasını dünyada Kore ' den sonra kazanan tek ülke Türkiye . Başarımız gün geçtikçe artıyor " şeklinde konuştu .
Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ise sporun insanları birbirini yaklaştıran kaynaştıran bir özelliğe sahip olduğunu belirterek , " Gençlerimizin çocuklarımızın hem fiziki gelişmesi yanında fikren ve ruhen gelişmesini sağlar . Taekwondo da bu amaca en iyi hizmet eden spor dallarından birisi . Ben gençlerimizi bu spor dalını seçtikleri için tebrik ediyorum " dedi .
Konuşmaların ardından gösteri maçları yapıldı .