Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan Ankara

-KEMAL KILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKAN ANKARA (A.A) - 22.05.2010 - CHP 33. OLAĞAN KURULTAYI'NDA İSTANBUL MİLLETVEKİLİ KEMAL KILIÇDAROĞLU, CHP GENEL BAŞKANL

 

-KEMAL KILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKAN

ANKARA ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - CHP 33 . Olağan Kurultayı ' nda İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu , CHP Genel Başkanlığına seçildi .

Kılıçdaroğlu , Atatürk Spor Salonu ' nda yapılan kurultayda , geçerli bin 189 oyun tamamını alarak , CHP ' nin 7 . Genel Başkanı oldu .

Kurultayda , 8 oy da geçersiz sayıldı .

-ÖZGEÇMİŞİ-

Kemal Kılıçdaroğlu , 17 Aralık 1948 ' de Tunceli Nazimiye ' de doğdu . Ekonomist ve Maliyeci olan Kılıçdaroğlu , Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ' ni bitirdi . Kılıçdaroğlu , Maliye Bakanlığı ' nda Hesap Uzmanı , Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı , Bağ-Kur Genel Müdürü , SSK Genel Müdürü olarak görev yaptı . Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini de yürüten Kılıçdaroğlu , Hacettepe Üniversitesi ' nde Öğretim Görevlisi olarak ders verdi .

İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Kılıçdaroğlu ' nun , değişik gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesinin yanı sıra ayrıca üç kitabı var . Ekonomik Trend Dergisi ' nce verilen ' Yılın Bürokratı ' ödülününe de sahip olan Kılıçdaroğlu , evli ve 3 çocuk babası .

22 . 05 . 2010 18 : 26 : 52